Stagiair (MZ/VIG/VP) Leerhuis Hoenderberg (20 uur, Amersfoort)

Studeer jij of ben je van plan te studeren aan MBO Amersfoort en zoek jij een uitdagende stage? Wil jij op een unieke wijze kennismaken met de beroepspraktijk binnen de gehandicaptenzorg? Lees dan snel verder en reageer!

Wat ga jij doen

Op 1 september 2016 is bij Amerpoort, in samenwerking met MBO Amersfoort, het leerhuis Hoenderberg gestart. Per 1 september 2017 start er weer een nieuwe groep stagiaires. Als stagiair in het leerhuis begeleid je – onder supervisie van een vaste medewerker (coach) -  de cliënten van de Hoenderberg in Amersfoort. Je krijgt één dag in de week les van een docent van het MBO Amersfoort, daarnaast heb je één lesweek in de maand. Je loopt minimaal drie dagen per week stage. In principe gaat het om een driejarig traject, maar ook tweedejaars leerlingen komen in aanmerking voor het traject. Een externe stage maakt ook onderdeel uit van dit traject.

Het unieke aan dit concept is dat je met meerdere stagiaires op een locatie bent. Omdat er meerdere stagiaires tegelijkertijd uit verschillende disciplines (opleidingen) meedraaien in het team, ontstaat er een leerklimaat in de woning. Door samen te werken, kan je van elkaar leren en maak je op reële wijze kennis met de beroepspraktijk binnen de gehandicaptenzorg! Je draait mee in de bezetting in alle diensten (ochtend, avond, weekend) van de woning. Het gaat hierbij om begeleiding van activiteiten, de lichamelijke verzorging van cliënten en begeleiding van eet- en drinksituaties.

Hier woont Anouk, daarom voelt dit voor mij ook als thuis.
Ank van der Vlies | Moeder van Anouk

Waar kom je te werken

De Hoenderberg ligt in de Amersfoortse wijk Vathorst en bestaat uit 4 woningen: 3 woningen heten Hoenderberg en 1 woning heet Tiuri. Daarnaast is er een dagbestedingsgroep de Stuifberg.

De Hoenderberg is een woonlocatie voor ouderwordende cliënten en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. De Hoenderberg bestaat uit 3 aaneengeschakelde woningen: 2 voor ouderwordende cliënten en 1 voor jongvolwassenen. De 3 woningen hebben elk ruimte voor 6 cliënten. In de toekomst zijn de 3 woningen volledig op ouderen gericht.

In woonhuis Tiuri wonen jongeren en volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Zij krijgen begeleiding vanuit een antroposofische visie. De begeleiders van Tiuri helpen cliënten in hun verdere groei naar zelfstandigheid. Ze leren de cliënten allerlei sociale en praktische vaardigheden, zoals rekening met elkaar houden en op tijd naar je werk gaan. Daarnaast leren zij boodschappen doen of hun kleren te wassen. Met als uiteindelijke doel dat ze zoveel mogelijk hun eigen leven vorm kunnen geven. Overdag gaan de cliënten naar hun werk, naar school of naar dagbesteding. De dagelijkse begeleiding verschilt per cliënt. Structuur, ritme en regelmaat zijn belangrijke uitgangspunten. 

Bij dagbestedingsgroep de Stuifberg komen 3 verschillende groepen van 6 tot 8 cliënten die verschillende activiteiten doen, namelijk: belevingsgerichte activiteiten, soosactiviteiten en een klussengroep.

Wij vragen

  • Je hebt affiniteit met het werken met mensen met een verstandelijke beperking.
  • Je bent een gemotiveerde student die open staat voor “van en met elkaar leren”.
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken en kunt tegen een stootje.
  • Je hebt je aangemeld of hebt de intentie je aan te melden bij MBO Amersfoort (opleiding MZ, VP of VIG, niveau 3 of 4).

Wij bieden

  • Een compleet en op maat gemaakt opleidingstraject.
  • Een vaste coach die samen met jou je leerproces bewaakt.
  • Verantwoordelijkheid tijdens je stage voor de zorg van cliënten en steun van een team van andere studenten en coaches.
  • Enthousiaste collega’s en medestudenten die een uitdaging aandurven.
  • Een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg.

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Esther van Oosten (Adviseur Leren & Ontwikkelen) op tel. 06 - 51 78 56 86 of op tel. 035 - 647 52 73 of met Akke Wijnja (Adviseur Leren & Ontwikkelen) op tel. 06 - 10 97 98 53 of op tel. 035 - 647 52 29.

Reageren op deze vacature kan tot en met dinsdag 1 augustus 2017. De sollicitatiegesprekken zullen gedurende de looptijd plaatsvinden.

Direct solliciteren

Je hebt nog 8 dagen om te solliciteren