Coördinerend Begeleider MVG Cariljonplein 1A (32 uur, Baarn)

Sta jij stevig in je schoenen en ben je bekend met MVG? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe Coördinerend begeleider voor Cariljonplein 1a!

Wat ga jij doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider MVG is tweeledig;

Allereerst zorg jij door gestructureerd te werken voor veiligheid en duidelijkheid. Je werkt daarbij methodisch en cyclisch. Binnen Amerpoort hebben wij een duidelijke visie en werkwijze ontwikkelt als het gaat om het werken met cliënten die Moeilijk Verstaanbaar Gedrag kunnen vertonen, wij noemen deze Spoor A. Deze manier van werken heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld vanuit de dagelijkse praktijk en is beïnvloed door theoretische en wetenschappelijke inzichten en maatschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkeling van visie en praktijk gaat natuurlijk nog steeds door, er wordt nog dagelijks gewerkt aan het spoor.

De cliënten die wonen binnen Cariljonplein 1A vertonen ook moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) en hebben intensieve begeleiding nodig. Je geeft hen het vertrouwen dat jullie samen elke dag een stap verder komen, ondanks dat dit soms zorgt voor lastige situaties, waarin gedragsproblematiek en (fysieke en verbale) agressie regelmatig aan de orde is. Het moeilijk verstaanbaar gedrag kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld autisme, psychiatrische/psychische problematiek of bijvoorbeeld een verstoorde hechting.

Jouw tweede rol is een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Je zorgt dat werkzaamheden beter verlopen en collega's in hun kracht worden gezet. Dit doe je door hen te coachen in hun werkproces. Ook spreek je collegas waar nodig aan en heb je daarover individuele gesprekken.

Als Coördinerend Begeleider MVG zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie en de opbouw van jouw team naar een taakvolwassen team. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan de cliënten.

 • Jij zorgt voor veiligheid en duidelijk voor de cliënten.
 • Je bent in staat om theoretische en methodische uitgangspunten te vertalen naar de praktijk.
 • Je observeert het gedrag van de cliënt, bespreekt veranderingen met je collegas en je denkt mee over oplossingen en alternatieven.
 • Je voert langdurige behandel- en ontwikkelingsplannen uit, bijvoorbeeld gericht op gedragsregulatie en ontwikkeling.
 • Je onderhoudt nauw contact met verwanten.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten.
 • Je motiveert en stimuleert je teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg.
Niemand vertoont ‘zomaar’ gedrag. Dat komt altijd ergens vandaan, uit een emotie, pijn of een ander ongemak. Je moet het zo zien dat probleemgedrag geen probleem is, maar een hulpvraag. Toen ik dat besefte, werd het voor mij als begeleider makkelijker en steeds leuker.
Ilona Oskam | Begeleider MVG, daarnaast geeft zij met haar blog op www.amerpoort.nl 'een stem aan' cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag

Waar kom je te werken

2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collegas gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Binnen Amerpoort wordt er gewerkt volgens Spoor A; de visie en werkwijze op het werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Het doel van Spoor A is om de cliënt het gewone leven te laten ervaren. Iedere cliënt heeft recht op een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, een uitdagend en evenwichtig dagprogramma en een groei naar minder afhankelijkheid en meer kwaliteit van leven.

Je komt te werken op locatie Cariljonplein 1A.

Cariljonplein 1A is een ruime woning voor zes volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking en een speciale zorg- en/of begeleidingsvraag. De bewoners delen de woonkamer, waarin zij gezamenlijk activiteiten ondernemen. Daarnaast heeft elke bewoner een individueel dagprogramma gericht op de persoonlijke hulpvraag. Er wordt veel aandacht besteed aan de invulling van vrije tijd, denk aan wandelen, fietsen, zwemmen en lekker eten. Ook gaan de bewoners graag uit eten, dagjes weg of op vakantie. De kracht van Cariljonplein 1A is de speciale begeleiding en zorg in een gefundeerd pedagogisch klimaat aan mensen met een specifieke en bijzondere hulpvraag. Deze cliënten hebben - naast een verstandelijke beperking - autisme en vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 4), bijvoorbeeld MMZ of SPW.
 • Een afgeronde opleiding SPH is een pré.
 • Je kunt ingrijpen en adequaat handelen bij conflictsituaties.
 • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
 • Er kan sprake zijn van psychische belasting bij het werken in - soms - onveilig aandoende situaties.
 • Je werkt in een onregelmatig dienstenpatroon, namelijk: avond-, dag- en weekenddiensten.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Iedere medewerker krijgt een introductiedag moeilijk verstaanbaar gedrag aangeboden die betrekking heeft op omgang met moeilijk verstaanbaar gedrag, een medicatie cursus en eerste hulp bij epilepsie. Mogelijk kun je de leergang moeilijk verstaanbaar gedrag volgen.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor Coachend coördinerend begeleiden enintervisie.
 • Een jaarcontract van 32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.940,- en max. 2.967,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Een e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Nicole van der Velde, op tel. 06 - 57 496 163.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met donderdag 18 augustus 2016. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 22 en 23 augustus.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Je hebt nog 25 dagen om te solliciteren