Werken in de nachtzorg

Een goede, rustige nacht voor de cliënten in een veilige, vertrouwde en gezonde woonomgeving. Ons motto is 'slapen doe je 's nachts'.

Wat is nachtzorg?

De nachtzorg draagt bij aan de 24-uurs dienstverlening en realiseert een goede, rustige nacht voor de cliënten in een veilige, vertrouwde en gezonde woonomgeving. Om dit te kunnen bieden wordt er gewerkt vanuit een inlevende en coachende houding, met kwalitatief hoogwaardige technologie (Domotica): de cliënt staat voorop.
De nachtzorgcentrale zorgt voor ongeveer 900 cliënten, waarvan 400 cliënten op de locatie Nieuwenoord en ongeveer 500 op andere locaties.

'Het mooiste van mijn werk is, wanneer ik onrust zie bij de bewoner en wij kunnen dat weg nemen waarna ze een goede nachtrust hebben.'

Johan Vermeer, Nachtdienstmedewerker
johan-vermeer-quote.jpg

Werken in de nachtzorg.

Het team Nachtzorg Nieuwenoord bestaat uit ongeveer 35 medewerkers. Iedere nacht wordt er op Nieuwenoord door 9 mensen zorg verleend tussen 22:00 uur ‘s avonds en 7:15 uur 's ochtends, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar. Ook zijn er wakende nachtdiensten werkzaam op de locaties Kwatrijn, Hoenderberg, Kerkelanden en Vosseveld. Verder wordt de nachtdienst ondersteund door slaapdiensten die op een 30-tal woningen in de wijk zorg verlenen in de nacht.

Een kijkje achter de schermen bij de nachtzorg.

Johan en Tom nemen je in deze video mee tijdens hun nachtdienst.

Wat werken in de nachtzorg jou brengt.

In de nachtzorg heb je een afwisselende functie, geen nacht is hetzelfde. Je werkt met bewoners met uiteenlopende zorgvragen. Je onderhoud dan ook een brede kennis en ervaring met de verschillende doelgroepen waar Amerpoort zorg aan verleend.  

'Ik vind het heel fijn om in dit team te werken, een mooie club, warme mensen bij elkaar.'

Johan Vermeer, Nachtdienstmedewerker
johan-vermeer-quote.jpg

Wanneer kan je in de nachtzorg werken?

Om te  werken bij nachtzorg is het belangrijk dat je naast de juiste houding/attitude ten minste één van de volgende opleidingen hebt afgerond:

  • MMZ (Niveau 4)
  • Verpleegkunde
  • SPW
  • SPH

Niet de juiste opleiding? Lees hier meer over onze leer- en werk trajecten of neem contact op met Andrea van Diermen (Recruiter) tel. 06 - 12 16 74 19.

'Als je een goed ritme kan vinden, zijn de werktijden heel fijn om te combineren met thuis.'

Tom van Buiten, Nachtdienstmedewerker
tom-van-buiten-quote.jpg

Op dit moment is er geen vacature bij de nachtzorg in Amersfoort. Heb je interesse? Maak dan vast een jobalert aan, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe vacatures. Je kan ook een mail sturen naar de recruiters via werken@amerpoort.nl.

Mijn passie, mijn werk.

“Wat ik het mooist vind aan mijn baan is werken met gevoel en beweging. Niets is een trucje.”

Bekijk het verhaal van Ulco, Begeleider