FAQ - Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over solliciteren bij Amerpoort. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Ik wil solliciteren maar het lukt niet

Wanneer het niet lukt om het sollicitatieformulier te verzenden, kan dat aan twee dingen liggen:

  • Je browser is verouderd: gebruik Internet Explorer versie 9.0 of hoger, Firefox, Chrome of Safari
  • Je probeert een verkeerde bijlage mee te sturen: Het is belangrijk dat je de juiste bestandsformaten upload, de volgende bestanden zijn goedgekeurd: .doc, .docx, .pdf, .txt. Misschien heb je geprobeerd als extra bijlage een .jpg mee te sturen zoals de foto van een cijferlijst of een foto van een referentiebrief of een recent project. Helaas kun je deze niet mee sturen als .jpg. Je moet ludieke bestanden zoals een powerpoint van jezelf of een foto opslaan als pdf.

Kan ik een open sollicitatie sturen?

Helaas nemen wij géén open sollicitaties in behandeling. Je kunt alleen solliciteren op de vacatures die nu zijn geplaatst op deze site. Misschien vind je het handig om automatisch op de hoogte te blijven van onze vacatures. Dat kan via onze jobalert. Zodra er een vacature ontstaat die voldoet aan één of meer van de door jou opgegeven criteria ontvang je een e-mail van ons. Wij wensen een ieder veel succes met het vinden van een nieuwe baan.

Hoe lang duurt het voordat ik antwoord krijg?

Wie bij Amerpoort solliciteert, solliciteert direct bij zijn nieuwe collega's en/of leidinggevende. Je sollicitatie komt terecht in ons centrale werving- en selectiesysteem. Jouw nieuwe collega's en/of manager krijgen toegang tot jouw gegevens. Zij zullen na de sluitingsdatum samen gaan vergaderen over de binnengekomen brieven en je hierna ook zelf uitnodigen of afwijzen. Dit doen we zo sinds juni 2016 en voor sommige teams is dat nog even wennen. We streven ernaar om je binnen twee weken na de sluitingsdatum in ieder geval iets te laten horen, lukt dit niet, neem dan contact op met recruitment. Lees hier meer weten over de gehele sollicitatieprocedure.

Werk aan de winkel

Leuk als je nog meer vragen hebt. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!