Ontwikkelingsmogelijkheden

Amerpoort biedt veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling; aan jou de taak om die kansen ook te benutten.

Mensen met een verstandelijke beperking vragen veel van je aandacht en betrokkenheid. Maar ze geven ook veel terug. Waardering, warmte. Het werk schenkt veel voldoening en houdt je scherp. Je groeit erdoor, niet alleen in je vakgebied; het verrijkt je ook als mens.

De mensen met wie je werkt, doen ook een groot beroep op je deskundigheid. Zij hebben soms heel specifieke aandoeningen of vertonen ingewikkeld gedrag. Daar moet je veel vanaf weten. Amerpoort doet er alles aan om je professionaliteit verder te vergroten. Er is veel ruimte voor scholing. Als je je verder wilt specialiseren, kan dat.

Door de grote diversiteit aan cliënten valt er op je werkplek altijd wat te leren. Dat wordt nog eens versterkt door de grote variatie in woon- en dagbestedingslocaties en andere voorzieningen binnen Amerpoort. Je kunt op veel verschillende werkgebieden ervaring opdoen. Dat houdt het werk spannend en uitdagend.

Je moet daarvoor natuurlijk niet al te benauwd zijn aangelegd. Amerpoort biedt veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling; aan jou de taak om die kansen ook te benutten. Een beetje lef kan geen kwaad. En een flinke portie nieuwsgierigheid naar de leefwereld van cliënten en de wereld om hen heen.

Mijn passie, mijn werk.

“Muziek maken is luisteren en improviseren. Dit geldt ook voor werken met cliënten. Als je de juiste toon weet te vinden haal je het beste in elkaar naar boven.”

Bekijk het verhaal van Tim, Begeleider MVG