Samenwerken in teams

Onze taakvolwassen teams vormen het hart van onze organisatie. Samenwerken is daarbij essentieel.

Een grote organisatie als Amerpoort kent veel verschillende functies. Zowel in de zorg zelf als bij de ondersteunende diensten werken allerlei professionals. De functies waarvoor we het vaakst vacatures hebben, zijn die voor begeleiders. Je komt daarvoor in aanmerking als je goed opgeleid, leergierig, flexibel bent. Je hebt lef en bent nieuwsgierig naar de leefwereld van de cliënt.

Als begeleider werk je in een van de vele teams binnen Amerpoort. Teams vormen het hart van de organisatie. Alles draait daarbij om samenwerking. Binnen het team heeft iedereen zijn eigen rol en taak. Als begeleider heb je grote vrijheid en verantwoordelijkheid om die in te vullen. Individueel en samen met je collega’s werk je aan een goed leven voor de cliënten.

Functies

Coördinerend begeleider: de spil

Je bent coördinator van het team. Je begeleidt en coacht de teamleden en onderhoudt contact met de verwanten van de cliënten (Opleiding: niveau 4, 5/SPW4, MMZ4, Verpleegkundige, SPH, HBO-V, MWD).

Begeleider: de verbinding

Je ondersteunt en begeleidt cliënten. Je werkt mee aan het persoonlijk plan van de cliënten en vervult soms afdelingswerkzaamheden zoals het maken van het rooster of het beheren van de financiën (Opleiding: minimaal niveau 3/SPW3, MMZ3, Verzorgende-IG).

Assistent begeleider: de basis

Je richt je vooral op de verzorging, begeleiding en ondersteuning van de cliënten. Soms verricht je ook huishoudelijke werkzaamheden, al is daar in steeds meer teams tegenwoordig een ondersteunend medewerker voor (Opleiding: niveau 3/MMZ3, Verzorgende-IG).

Ondersteuning

Het team krijgt ondersteuning van gedragsdeskundigen en andere specialisten. Verder kan het voor een groot deel zelfstandig de dagelijkse zaken vormgeven, uiteraard samen met de cliënten en in nauw overleg met hun verwanten.  

Mijn passie, mijn werk.

“Mijn passie voor koken kan ik ook in mijn werk kwijt, samen koken en eten verbindt mensen.”

Bekijk het verhaal van Fenjal, Begeleider flexbureau