Leren én Werken in de Gehandicaptenzorg

Leren en werken in de zorg? Als leerling BBL Gehandicaptenzorg bij Amerpoort volg je een BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL). Een mooie manier om leren en werken in de zorg te combineren.

Als leerling of zij-instromer BBL Gehandicaptenzorg bij Amerpoort krijg je de gelegenheid om tegelijk te leren en werken in de zorg. Wat je tijdens je opleiding leert, kun je direct in de praktijk toepassen, want je komt bij ons in dienst als leerling BBL. Meestal werk je vier dagen per week bij Amerpoort en ga je de rest van de week naar school (mbo of hbo).

Leerplek bij Amerpoort

Wil jij een opleiding volgen in de zorg of welzijn, maar ook aan het werk? Dat kan bij Amerpoort! Wat je tijdens je opleiding leert, kun je direct in de praktijk toepassen, want je komt bij ons in dienst als leerling BBL of als zij-instromer. Meestal werk je vier dagen per week bij Amerpoort en ga je de rest van de week naar school (mbo of hbo).

Leerwerktrajecten (BBL-route) in zorg en welzijn

Bij de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL-route) ben je als leerling-werknemer in dienst. Je draait dag-, avond- en weekenddiensten en waar nodig ook nachtdiensten. Eén dag in de week ga je naar school. Als BBL-leerling van Amerpoort zit je in een klas met klasgenoten die ook bij Amerpoort werken. Dat is gezellig en nog makkelijk ook, want je herkent elkaars mogelijkheden en problemen.

De loopbaanbegeleider van de opleiding zorgt er samen met je werkbegeleider van Amerpoort voor dat je opleiding prettig en goed verloopt. Een opleiding duurt maximaal vier jaar en kan op zowel mbo als hbo niveau. Tijdens je opleiding wissel je minimaal één keer van werkplek. Zo leer je het werk goed kennen. Amerpoort betaalt tijdens de opleiding het lesgeld en het studiemateriaal. Je sluit je opleiding af met een mbo-diploma op kwalificatieniveau 3, 4 of 5.

BBL-leerwerkplekken worden, net als andere vacatures, bekend gemaakt op onze website. Klik hier om direct naar de vacatures te gaan.

Beroeps Opleidende Leerweg (BOL-route)

Volg je een de BOL-route op het MBO? Ook dan ben je bij ons van harte welkom voor een stage! Amerpoort is een erkend leerbedrijf.

Het komt wel eens voor dat je na een stage bij Amerpoort een BBL- functie krijgt aangeboden.

Onderwijs en Amerpoort

Amerpoort heeft een nauwe samenwerking met het ROC van Midden Nederland en de Christelijke Hogeschool Ede, maar in overleg is het ook mogelijk om je opleiding binnen een ander ROC of HBO te volgen. Vaak hebben de adviseurs van Amerpoort meegedaan aan het ontwerpen van (delen van) de opleidingen. Soms zelfs sluit het programma naadloos aan bij de visie en werkwijze van Amerpoort. Wat je leert op school, kun je daardoor direct toepassen in de praktijk.

Procedure

Je moet wel door een strenge selectieprocedure. Als we na ontvangst van je motivatiebrief en cv denken dat je een geschikte kandidaat bent, krijg je een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Wanneer je in dienst treedt, melden we je direct aan bij de opleiding en volgt ook daar nog een intakegesprek.

Arbeidsvoorwaarden

Zodra je in de praktijk begint, krijg je van ons een leerarbeidsovereenkomst. Je bent dan officieel in dienst bij Amerpoort. Vanaf dat moment is de CAO Gehandicaptenzorg van toepassing. Hierin staan afspraken over het aantal uren (28 of 32) en je salaris. Kom bij ons leren en werken in de zorg.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), integriteitscheck en referenties

Wanneer je in dienst komt van Amerpoort, kunnen referenties worden gecheckt bij voorgaande werkgevers en wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Deze verklaring moet je vóór jouw eerste werkdag inleveren. De kosten hiervoor kun je uiteraard bij ons declareren. Daarnaast maakt een integriteitscheck via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het register van de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderdeel uit van de procedure.

Contact

Heb je interesse? Bel met Andrea van Diermen (Recruiter) op tel. 06 - 12 16 74 19.

“Mijn passie voor teamsport neem ik mee in mijn werk omdat we hier samenwerken aan een goed leven voor de cliënt.”

Bekijk het verhaal van  Lonneke, Coördinerend Begeleider