Leren en Werken in de gehandicaptenzorg?

Leren en werken in de gehandicaptenzorg? Als leerling of zij-instromer kan je bij Amerpoort een leer-werktraject volgen, een zogenaamd BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL). Een mooie manier om leren en werken in de zorg te combineren

Leerplek bij Amerpoort

Als leerling of zij-instromer in een BBL-traject Gehandicaptenzorg krijg je bij Amerpoort de gelegenheid om tegelijk te leren en te werken in de zorg. Wat je tijdens je opleiding leert, kun je direct in de praktijk toepassen.

Je werkt tussen de 24-32 uur per week bij Amerpoort en je gaat één dag per week naar school. Je volgt een mbo opleiding op minimaal niveau 3 of een hbo opleiding. De meeste leer-werkplekken zijn op onze woonlocaties, houd daarom rekening met een onregelmatig dienstenpatroon. Daarnaast bieden wij vrijwel alleen leer-werktrajecten aan op locaties voor cliënten die complexere zorg behoeven. Denk hierbij aan cliënten met MVG of EMB / verpleegzorg

Bekijk het filmpje om te zien hoe het is om te werken met cliënten met MVG

Leerwerktrajecten (BBL-route) in zorg en welzijn voor leerlingen

Bij de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL-route) ben je als leerling in dienst. Je draait dag-, avond- en weekenddiensten en waar nodig ook nacht-/slaapdiensten. Eén dag in de week ga je naar school. Als BBL-leerling van Amerpoort zit je in een klas, waarbij sommige klasgenoten ook bij Amerpoort werken. Dat is gezellig en nog makkelijk ook, want je herkent elkaars mogelijkheden en problemen.

De loopbaanbegeleider van de opleiding zorgt er samen met je werkbegeleider van Amerpoort voor dat je opleiding prettig en goed verloopt. Een opleiding duurt gemiddeld 2 tot 3 jaar en kan op zowel mbo (minimaal niveau 3) als hbo niveau. Tijdens je opleiding wissel je minimaal één keer van werkplek. Zo leer je het werk en verschillende cliënten goed kennen. Amerpoort betaalt tijdens de opleiding, het lesgeld en het studiemateriaal. Je sluit je opleiding af met een mbo-diploma op niveau 3, 4 of 5 of op hbo niveau.

Leerwerktrajecten (BBL-route) in zorg en welzijn voor zij-instromers

Ook aan zij-instromers biedt Amerpoort een brede opleidingsmogelijkheid. Als zij-instromer word je bij Amerpoort aangenomen op een vaste locatie als assistent begeleider (salarisschaal FWG 30 volgens de CAO Gehandicaptenzorg). Ook jij draait dag- avond- en weekenddiensten en waar nodig ook nacht-/slaapdiensten. Er wordt op maat bekeken wat voor jouw situatie de meest passende opleiding is. Het meest gangbaar zijn de opleidingen MMZ niveau 3 of 4, Verzorgende niveau 3 of Verpleegkunde niveau 4, maar ook een hbo opleiding behoort tot de mogelijkheden (bijvoorbeeld SPH). De duur van deze opleiding(en) is gemiddeld 2 jaar tot 3 jaar en er zijn verschillende instroommomenten per jaar. 

Als zij-instromer ga je 24-32 uur per week op een locatie werken, daarnaast heb je 1 dag per week school. Houd ook rekening met ongeveer een halve dag aan thuisstudie. Qua salaris kun je rekening kunnen houden met nettosalaris rond de € 1.550,- per maand op basis van 28 uur per week. Dit is exclusief vakantiegeld, een eindejaarstoeslag van 8,33% en eventueel ORT (onregelmatigheidstoeslag). Daarnaast vergoedt Amerpoort de kosten van de opleiding.

Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van de doelgroep EVMB

Onderwijs en Amerpoort

Amerpoort werkt nauw samen met het ROC Landstede in Harderwijk, het ROC van Midden Nederland en de Christelijke Hogeschool Ede. Vaak hebben de adviseurs van Amerpoort meegedacht aan het ontwerpen van (delen van) de opleidingen. Soms zelfs sluit het programma naadloos aan bij de visie en werkwijze van Amerpoort. Wat je leert op school, kun je daardoor direct toepassen in de praktijk.

Vanaf vorige jaar zijn we bij Amerpoort ook gestart (in samenwerking met Sherpa) met de incompany opleiding Goed voor Elkaar. Het gaat hierbij om een op maat traject voor de opleidingen MMZ 3 en MMZ 4. Deze opleiding wordt op het terrein in Baarn gegeven en kan je in 1,5 tot 3 jaar tijd afronden.

In overleg is het ook mogelijk om je opleiding binnen een ander ROC of hbo te volgen.

Selectieprocedure

Bij Amerpoort zijn regelmatig mogelijkheden tot het volgen van een leer-werktraject. Voordat je aangenomen wordt, doorloop je een selectieprocedure.

Na ontvangst van je CV en motivatiebrief, neemt onze recruiter contact met jou op. Als de recruiter een mogelijke match ziet met een leer-werkplek op een locatie, word je daar voorgesteld. Je hebt vervolgens een 1ste gesprek op locatie. Daarna volgt een online assessment en een persoonlijk gesprek over de uitslag van het assessment. Ook een meeloopmoment op de locatie is onderdeel van de procedure. Als zowel de locatie als jijzelf enthousiast zijn, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. 

Wanneer je in dienst treedt, melden we je direct aan bij de opleiding en volgt ook daar nog een intakegesprek.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), integriteitscheck en referenties

Wanneer je in dienst komt van Amerpoort, kunnen referenties worden gecheckt bij voorgaande werkgevers en wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Deze verklaring moet je vóór jouw eerste werkdag inleveren. De kosten hiervoor kun je uiteraard bij ons declareren. Daarnaast maakt een integriteitscheck via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het register van de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderdeel uit van de procedure.

Zodra je in de praktijk begint, krijg je van ons een leerarbeidsovereenkomst of scholingsovereenkomst. Je bent dan officieel in dienst bij Amerpoort. Vanaf dat moment is de CAO Gehandicaptenzorg van toepassing. Hierin staan afspraken over het aantal uren (24 tot 32 uur) en je salaris.

Contact en informatie

Heb je interesse of heb je behoefte aan meer informatie? Neem gerust contact op met Andrea van Diermen (Recruiter) op tel. 06 - 12 16 74 19 of laat je telefoonnummer achter via bel mij terug.

Beroeps Opleidende Leerweg (BOL-route)

Volg je een de BOL-route op het mbo of hbo? Ook dan ben je bij ons van harte welkom voor een stage! Amerpoort is een erkend leerbedrijf. Neem daarvoor contact op met  Tanja Oskamp (Campus Recruiter) op telefoonnummer 06 – 83 97 32 00 of stuur een mail naar stages@amerpoort.nl.

Mijn passie, mijn werk.

“Wat ik het mooist vind aan mijn baan is werken met gevoel en beweging. Niets is een trucje.”

Bekijk het verhaal van Ulco, Begeleider