Stage Gehandicaptenzorg

Leren bij Amerpoort doe je elke dag. Dat geldt voor de cliënt die zich – hoe langzaam soms ook – met jouw hulp altijd blijft ontwikkelen. Het geldt ook voor de stagiair. Ben jij een enthousiaste en ondernemende student, die van een uitdaging houdt? En zoek je een stage? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Waarom Amerpoort

Amerpoort biedt allerlei vormen van ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Van kind tot oudere, van licht verstandelijk tot ernstig meervoudig beperkt, beschut op een woonpark of juist midden in de wijk. Veel cliënten wonen bij Amerpoort en doen dagbesteding, maar we bieden ook logeeropvang, dagopvang, ondersteuning thuis, medische zorg en expertise.

Je krijgt bij Amerpoort een goede gelegenheid om te ervaren hoe het echte werk eruit ziet. Je ontdekt of dit werk bij je past en of jij ook bij Amerpoort past. Voor de cliënten is het ook goed dat je er bent; je brengt nieuwe energie in huis, nieuwe ideeën. Je werkt mee aan het vergroten van hun leefwereld.

Als stagiair doe je onder begeleiding van ervaren medewerkers praktijkervaring op. Door de grote diversiteit aan cliënten is er altijd wat te leren. We hopen dat je na je stage terugkijkt op een bijzondere tijd. Daar hebben we allemaal wat aan.
 

Iza heeft stage gelopen op Nieuwenoord en bij LVB+ locatie Oudlaan: “Het werk op de Oudlaan is totaal anders dan op Nieuwenoord. Maar ik vind het allebei leuk. Bij de doelgroep met moeilijk verstaanbaar gedrag op Nieuwenoord was het niveau van de cliënten veel lager. Je hebt er te maken met agressie. En je neemt iemand aan de hand mee. Bij de Oudlaan wonen cliënten met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast heeft iedereen iets anders: psychische problemen, verslaving, of de zorg voor een kindje.”

Iza, Nieuwenoord
iza_deklein-2.jpg

Welke zorgvraag hebben cliënten bij Amerpoort

Cliënten bij Amerpoort hebben uiteenlopende zorgvragen. Voor iedere zorgvraag hebben we een algemene omschrijving, zodat je iets meer beeld krijgt bij de diversiteit in de gehandicaptenzorg.

LVB betekent licht verstandelijk beperkt. Er is dan begeleiding of coaching nodig op het gebied van sociale redzaamheid.

LVB+ betekent licht verstandelijk beperkt met bijkomende problematiek. Je kan dan denken aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of bijvoorbeeld gedragsstoornissen. Er is dan begeleiding of coaching nodig op het gebied van sociale redzaamheid en gedrag.

MVG betekent moeilijk verstaanbaar gedrag. Naast een verstandelijke beperking is er sprake van ernstig probleemgedrag en soms ook een lichamelijke beperking. Er is dan intensieve begeleiding en verzorging nodig.

EMB betekent ernstig verstandelijk en meervoudig beperkt. Naast een verstandelijke beperking is er sprake van lichamelijke en soms zintuiglijke beperking. Er is vaak sprake van geriatrische problematiek zoals dementie. Er is zeer intensieve begeleiding en verzorging nodig.

Wat biedt Amerpoort

Amerpoort is een erkend leerbedrijf. We besteden veel zorg aan een goede stagematch en de juiste begeleiding. Je werkbegeleider heeft de kennis en vaardigheden in huis om jou goed te begeleiden. Loop je meer dan 150 uur stage, dan ontvang je een stagevergoeding op basis van de cao Gehandicaptenzorg. Je stagevergoeding is maximaal €400,- bruto per maand bij een 36-urige stageweek, dit is inclusief reiskosten woon-werkverkeer. We werken met eigen stageovereenkomsten, waarin we de afspraken goed op papier zetten. 

Amerpoort denkt ook na je stage graag met je mee in mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld als vakantie- of weekendkracht of na je afstuderen als vaste medewerker bij Amerpoort in dienst treden.

Wat vragen we van jou

Om in aanmerking te komen voor een stage, moet je een erkende opleiding volgen. Bijvoorbeeld een Mbo-opleiding in zorg en welzijn op niveau 3 of 4. Of een Hbo-opleiding zoals Social Work, Verpleegkunde of SPH. Voor alle stages bij Amerpoort heb je een VOG (verklaring omtrent gedrag) nodig. Wij betalen die voor je. Op de meeste locaties is een vaccinatie tegen Hepatitis B verplicht; je onderwijsinstelling is daarvoor in principe verantwoordelijk.

Solliciteren

Stuur je brief met je motivatie en curriculum vitae (CV) naar stages@amerpoort.nl. Het is goed om in je brief aan te geven: met welke doelgroep je wilt werken, welke locatie jou aanspreekt, hoe lang je stage gaat lopen en op welke dagen je beschikbaar bent. Bij de kennismaking besluiten jij en de werkbegeleider of de stage doorgaat.

Meer informatie

Heb je nog vragen over een stageplek bij Amerpoort dan kan je bellen naar Tanja Oskamp (Campus Recruiter) op telefoonnummer 06 – 83 97 32 00.

Mijn passie, mijn werk.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van Esther, Coördinerend Begeleider