Stage Gehandicaptenzorg

Ervaring opdoen in de zorg? Met een stageplek in de gehandicaptenzorg ervaar je hoe het werken met mensen met een verstandelijke beperking in het echt is. Kom jij bij ons stage lopen? Amerpoort heeft veel verschillende mogelijkheden voor jou.

Een stageplek bij Amerpoort geeft je een goede gelegenheid om te ervaren hoe het echte werk eruit ziet. Je ontdekt of het werk bij je past en of jij wellicht in de toekomst ook bij de gehandicaptenzorg past. Voor de cliënten is het ook goed dat je er bent: je brengt nieuwe energie in huis, nieuwe ideeën. Je werkt mee aan vergroting van hun leefwereld. 

Als stagiair doe je onder begeleiding van ervaren medewerkers praktijkervaring op. Amerpoort biedt zorg aan veel verschillende doelgroepen, dit geeft jou veel mogelijkheden. Om in aanmerking te komen, moet je een erkende opleiding volgen. Zoals MZ (niveau 3 en 4), Social Work, VIG, of verpleegkunde. Je taak en verantwoordelijkheden sluiten daarbij aan.

Amerpoort biedt zorg aan:

  • LVB: Licht Verstandelijk Beperkt. Er is begeleiding nodig op het gebied van sociale redzaamheid.
  • LVB+: Licht Verstandelijk Beperkt met multi problem/probleem gedrag. Naast een licht verstandelijke beperking is er sprake van uiteenlopende problematiek (denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of ernstige gedragsstoornissen). Er is begeleiding en behandeling nodig op het gebied van sociale redzaamheid en gedrag.
  • MVG: Moeilijk Verstaanbaar Gedrag: Naast een verstandelijke beperking is er sprake van ernstig probleemgedrag en soms een lichamelijke beperking. Er is zeer intensieve begeleiding en vaak verzorging nodig.
  • EMVB: Ernstig Meervoudig Verstandelijk Beperk. Naast een verstandelijke beperking is er sprake van een lichamelijke en soms zintuigelijke beperking. Er is begeleiding, volledige verzorging en soms verpleging nodig.
  • Verpleegzorg: Ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking. Er is vaak sprake van geriatrische problematiek, zoals dementie. Er is zeer intensieve begeleiding en vaak verzorging nodig.

Hoe kom ik aan een stageplek

We hebben jaarlijks bij zo'n 200 locaties stageplekken in de gehandicaptenzorg beschikbaar, vooral in woonhuizen en de dagbesteding. Zodra we je motivatiebrief hebben ontvangen, gaan we op zoek naar een goede match. Bij de stage horen leeropdrachten en leerdoelen. Wil jij solliciteren? Neem dan contact op met de Campus Recruiter via stages@amerpoort.nl of op tel. 06 - 83 97 32 00.

De ervaring die je hebt opgedaan tijdens je stage, vergroot jouw kans op een baan in de Gehandicaptenzorg, wie weet wel bij Amerpoort zelf.

Overeenkomst, arbeidsvoorwaarden en stagevergoeding Gehandicaptenzorg

Op de meeste locaties is vaccinatie tegen Hepatitis B verplicht; je opleiding is daarvoor in principe verantwoordelijk. Bij een stage van meer dan 150 uur ontvang je een stagevergoeding volgens de CAO Gehandicaptenzorg. Amerpoort werkt met een eigen stage-overeenkomst.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Wanneer je bij Amerpoort stage loopt wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Deze verklaring moet je vóór jouw eerste werkdag inleveren. De kosten hiervoor kun je uiteraard bij ons declareren. 

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider