Stage Gehandicaptenzorg

Ervaring opdoen in de zorg? Met een stageplek in de gehandicaptenzorg ervaar je hoe het werken met mensen met een verstandelijke beperking in het echt is. Kom jij stage lopen bij Amerpoort?

Een stageplek bij Amerpoort geeft je een goede gelegenheid om te ervaren hoe het echte werk eruit ziet. Je ontdekt of het werk bij je past en of jij wellicht in de toekomst ook bij de gehandicaptenzorg past. Voor de cliënten is het ook goed dat je er bent: je brengt nieuwe energie in huis, nieuwe ideeën. Je werkt mee aan vergroting van hun leefwereld.

Als stagiair doe je onder begeleiding van ervaren medewerkers praktijkervaring op. Dat kan op allerlei verschillende plekken binnen Amerpoort. Om in aanmerking te komen, moet je een erkende opleiding volgen. Zoals MMZ (niveau 3 en 4), SPH, fysiotherapie of verpleegkunde. Je taak en verantwoordelijkheden sluiten daarbij aan.

Hoe kom ik aan een stageplek

We hebben jaarlijks bij zo'n 170 locaties stageplekken in de gehandicaptenzorg beschikbaar, vooral in woonhuizen en de dagbesteding. Houd daarvoor de website goed in de gaten. Zodra we je motivatiebrief hebben ontvangen, gaan we op zoek naar een goede match. Bij de stage horen leeropdrachten en leerdoelen. Wil jij solliciteren? Neem dan contact op met de afdeling Leren & Ontwikkelen of klik hier om direct naar de vacatures te gaan.

De ervaring die je hebt opgedaan tijdens je stage, vergroot jouw kans op een baan in de Gehandicaptenzorg, wie weet wel bij Amerpoort zelf.

Overeenkomst, arbeidsvoorwaarden en stagevergoeding Gehandicaptenzorg

Op de meeste locaties is vaccinatie tegen Hepatitis B verplicht; je opleiding is daarvoor in principe verantwoordelijk. Bij een stage van meer dan 150 uur ontvang je een stagevergoeding volgens de CAO Gehandicaptenzorg. Amerpoort werkt met een eigen stage-overeenkomst.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), integriteitscheck en referenties

Wanneer je langer dan drie maanden stage loopt bij Amerpoort, kunnen referenties worden gecheckt bij voorgaande werkgevers en wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Deze verklaring moet je vóór jouw eerste werkdag inleveren. De kosten hiervoor kun je uiteraard bij ons declareren. Daarnaast maakt een integriteitscheck via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het register van de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderdeel uit van de procedure.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider