BBL Leerling / Zij-instromer EVMB en ouderen (Baarn)

Ben jij op zoek naar de uitdaging om het vak van begeleider van oudere cliënten en/of met een ernstige meervoudige verstandelijke beperking te leren, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga jij doen

Je vindt het uitdagend om te ontdekken wat oudere cliënten en cliënten met een ernstige meervoudige verstandelijke beperking nodig hebben. Jij bent creatief in de zoektocht hiernaar.

Je leert tijdens je opleiding als leerling of zij-instromer op een EVMB-locatie (ernstige verstandelijke en meervoudige beperking) ondersteuning geven, begeleiden en verzorgen van cliënten met een ernstige verstandelijke meervoudige beperking. Dit in samenwerking met het team en op basis van de gemaakte afspraken in het persoonlijk plan. Je leert de bijzonderheden te signaleren. Hierbij vragen we een hoge mate van oplettendheid om in te kunnen schatten wat de cliënt van jou als begeleider nodig heeft.

Amerpoort heeft ook een aantal verpleegzorglocaties voor ouder wordende cliënten. Als leerling of zij-instromer op een verpleegzorglocatie zorg jij voor een laatste rustige levensfase, waarin ruimte is voor eigenheid en waar veel mag en weinig moet. Er is continu oog voor veiligheid en nabijheid. Jij bent alert op signalen van achteruitgang en wisselingen in energieniveau en alertheid bij de cliënten.

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

Wij zoeken een enthousiaste, leergierig collega, die als leerling of zij-instromer het vak als begeleider wil leren. Dit doe je door één dag in de week naar school te gaan en de overige uren werk je in de praktijk. Tijdens de opleiding leer je jouw kennis en ervaring op een goede manier toe te passen in de dagelijkse zorg en begeleiding. Daarbij ben je ook verantwoordelijk voor je eigen leerproces. Tijdens je opleiding werk je op tenminste twee verschillende woonlocaties binnen Amerpoort:
 • Je volgt een van de volgende opleidingen: VIG, Verpleegkunde of MMZ (hbo of mbo).
 • Bij voorkeur ben je 2de, 3de of 4de jaars.
 • Je hebt affiniteit met werken met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en ouderen en weet aansluiting te vinden bij deze doelgroep.

Wij bieden

 • Een contract van 24 tot 32 uur per week voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op verlenging voor gedurende je opleiding. De opleiding begint in september 2019. In sommige gevallen is het mogelijk om al eerder te starten met werken op een van onze locaties.
 • Afhankelijk van je leeftijd kom je in dienst als leerling of als zij-instromer:
  • Ben je 25 jaar of jonger? Dan kom je in dienst als leerling met een leerlingsalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor leerlingen ouder dan 23 jaar geldt het minimumloon.
  • Ben je ouder dan 25 jaar? Dan kom je als zij-instromer in dienst als Assistent Begeleider met een salaris van min. 1.707,- en max. 2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Werken in een zelfsturend (taakvolwassen) team;
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Voor vragen over vacature kan je terecht bij Akke Wijnja (L&O-adviseur) op tel. 06 - 10 97 98 53 of met Andrea van Diermen (Recruiter) op tel. 035 - 647 5288.

Solliciteren kan tot en met maandag 27 mei 2019.

Een online assessmenttest maakt deel uit van deze procedure.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider