BBL Leerling (regio 't Gooi, Utrecht en Amersfoort)

Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je een doener die graag het vak van begeleider van mensen met een verstandelijke beperking leert? Dan is Amerpoort op zoek naar jou!

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Je combineert als leerling binnen Amerpoort leren en werken. Je leert tijdens de opleiding ondersteuning te geven en begeleiding te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit gebeurt op basis van de gemaakte afspraken in het persoonlijk plan en in samenwerking met het team. Hierbij leer je bijzonderheden te signaleren.

Ik kick op de kleine dingetjes in het werk: als we het gedrag van een cliënt ietsje beter begrijpen, waardoor de spanning bij hem minder wordt. Dat kost veel tijd en geduld, het is echt een kwestie van finetunen.

Marieke Brinkman, Begeleider

Wat mag je doen

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar er is ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in het team in te vullen.

Hoe waarderen wij jou

 • Je hebt affiniteit met werken met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je bent of wordt dit jaar minimaal 18 jaar.
 • Je krijgt werkbegeleiding en Amerpoort betaalt jouw opleiding en bijbehorende kosten.
 • Jij bent een enthousiaste, leergierig collega, die als leerling het vak van begeleider wil leren. Dit doe je door één dag in de week naar school te gaan en de overige uren werk je in de praktijk. Tijdens de opleiding leer je jouw kennis en ervaring op een goede manier toe te passen in de dagelijkse zorg en begeleiding. Daarbij ben je ook verantwoordelijk voor je eigen leerproces.
 • Je hebt minimaal een van de volgende vooropleidingen: Minimaal VMBO TL, MMZ 2 of hoger.

Wat breng jij mee

 • Je gaat via Amerpoort een van de volgende opleidingen volgen: MMZ-4, MMZ-VIG combi, Associate Degree / Social Work.
 • Een contract van 24 tot 32 uur per week voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op verlenging voor gedurende je opleiding. De opleiding begint in september 2018. In sommige gevallen is het mogelijk om al eerder te starten met werken op een van onze locaties.
 • Een leerlingsalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Werken in een zelfsturend (taakvolwassen) team;
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Nog vragen of direct solliciteren?

Klik hier voor meer informatie over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over leren en werken bij Amerpoort kunt je contact opnemen met Esther van Oosten (L&O-adviseur) op tel. 06 - 51 78 56 86 of met Akke Wijnja (L&O-adviseur) op tel. 06 - 10 97 98 53.

Solliciteren kan tot en met maandag 19 maart 2018. Eén van de onderdelen van de procedure is een speeddateronde. Zorg dat je beschikbaar bent op de volgende data en tijden:

 • 4 april 2018 de hele dag.
 • 11 april 2018 in de ochtend.
 • 18 april 2018 de hele dag.

Na de briefselectie krijg je een uitnodiging op één van de deze dagen. Vervolgens maakt ook een online assessmenttest deel uit van deze procedure.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider