Stagiair gehandicaptenzorg Kinderdagcentrum Onder één Dak, Groene Ster (32 uur, Amersfoort)

Ervaring opdoen in de zorg? Ben jij een enthousiaste stagiair(e) met een rustige benadering naar de jongeren toe, een aanpakker die op onze sfeer/ belevingsgroep laat zien wat hij in huis heeft? Kom stage lopen bij Amerpoort. Solliciteer nu!

Wat ga jij doen

Je zorgt tijdens je stage voor goede begeleiding en verzorging aan 8 jongeren met een verstandelijke beperking. Dit doe je volgens de afspraken die zijn vastgelegd in het zorgbegeleidingsplan (ook wel persoonlijk plan genoemd).

 • Samen met je collega's help je mee een prettige sfeer en een veilige omgeving voor de cliënten te creëren.
 • Je ontvangt en geeft feedback van en aan collega's en je verdiept je in de zorgvraag van de cliënt.
 • Je ondersteunt bij huishoudelijke en administratieve taken.
 • Je ondersteunt bij de lichamelijke verzorging van de cliënten.

Zorg jij met jouw aanwezigheid voor nieuwe energie en inspiratie?

'Op de Groene Ster worden we blij van ieder stapje dat de jongere zet, hoe klein ook'
Marieke Brinkmann | Coördinerend Begeleider op Onder één Dak

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Je komt stage lopen op De Groene Ster (onderdeel van Kinderdagcentrum Onder één Dak). Dit is een ervaringsgerichte sfeergroep voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar oud. De kinderen die de Groene Ster bezoeken, hebben een ernstige meervoudige beperking. Het cognitieve en sociaal emotionele ontwikkelingsniveau van de kinderen ligt over het algemeen onder de 18 maanden. De kinderen op deze groep ordenen de wereld om zich heen overwegend lichaam gebonden/ beginnend associatief.De groep bestaat uit maximaal 8 kinderen.

Alle kinderen zijn gebaat bij een herkenbaar dagprogramma, waar de tijd wordt genomen voor activiteiten in het tempo dat de kinderen aangeven. Onder één Dak is een Kinderdagcentrum waar ongeveer 50 kinderen in de leeftijdscategorie van vier tot achttien jaar dagbesteding krijgen, verdeeld over zeven groepen. Alle kinderen hebben een ontwikkelingsachterstand, waardoor zij functioneren op een ontwikkelingsleeftijd van nul tot vier jaar. Bij alle kinderen is er sprake van een verstandelijke beperking. Daarnaast is er veelal sprake van bijkomende problemen, zoals een autisme spectrum stoornis (ASS), gedragsproblemen en/of een ernstige of meervoudige beperking.

De kinderen binnen Onder één Dak met een ASS hebben moeite met het ordenen van het dagelijks leven door hun afwijkende prikkelverwerking. Deze kinderen zijn continu bezig om de 'puzzel' in hun hoofd kloppend en af te maken. Wanneer deze kloppende puzzel 'opgeslagen' is, zal dezelfde situatie de volgende keer minder gespannen verlopen. Dit omdat de situatie dan al verwerkt is en het kind de puzzel dan begrijpt en herkent. Wanneer de puzzel nieuw of anders is, zullen kinderen met een ASS gestrest worden, waardoor zij zich op dat moment niet meer optimaal kunnen ontwikkelen, omdat zij nog bezig zijn met het maken van een nieuwe puzzel.

Onder één Dak biedt ook kinderen met een ernstige meervoudige beperking dagbesteding. Voor deze kinderen is het, net als voor kinderen met een ASS, belangrijk dat er rust, reinheid en regelmaat is. Ook moet er rekening worden gehouden met factoren als medicatiegebruik, epilepsie, sondevoeding en andere (lichamelijke)beperkingen. Vanuit Amerpoort wordt hierop ingespeeld door epilepsie- en medicatiecursussen aan te bieden. Daarnaast wordt het ecologisch milieu waarin het kind zich bevindt betrokken.

Wij vragen

 • Je bent 2de, 3de, of 4de jaar stagiair.
 • Je volgt een van de volgende opleidingen: MMZ, VP, hbo-V, PB Gehandicaptenzorg, Specifieke doelgroepen of Social Work.
 • Je hebt een open leerhouding en neemt zelf je verantwoordelijkheid hierin.
 • Je bent gastvrij en klantgericht.
 • Je bent stressbestendig en houdt van aanpakken.
 • Het Kinderdagcentrum is alle werkdagen geopend. De dagen waarop je werkt, het opnemen van vakantie e.d. gaat in overleg met je stagebegeleider.

Wij bieden

 • Een gevarieerde stage waarbij je veel ervaring op doet.
 • Begeleiding van een ervaren collega.
 • Verantwoordelijkheid tijdens je stage voor de zorg van cliënten.
 • Een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg.

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Els Breet (Begeleider Groene Ster) op tel. 033 - 496 07 30.

Geef in je motivatiebrief het volgende aan:
 • Voor welke studie ga je stagelopen?
 • In het hoeveelste jaar zit je en wanneer studeer je af?
 • De duur van je stage?
 • Waarom spreekt deze doelgroep jou aan?
Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 27 mei 2018.
Direct solliciteren

Je hebt nog 6 dagen om te solliciteren