Sollicitatieprocedure

In onze manier van werken draait alles om de cliënten. Mensen met een verstandelijke beperking willen gezien en gehoord worden. Ze willen zich ontwikkelen. Ze willen net als ieder ander mens meedoen in de samenleving. Daar zul je als medewerker volop voor moeten gaan. Met een open houding en een frisse blik. Met lef, ondernemingszin. Heb jij dat in huis en zie je een passende vacature, dan nodigen wij je uit om te solliciteren.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren bij je nieuwe collega's

Zie jij een interessante vacature? Onderaan de vacature vind je een knop naar het sollicitatieformulier voor die betreffende functie. Je kunt dan gemakkelijk je motivatiebrief en CV uploaden (bij voorkeur in PDF). Onze tip aan jou is om je sollicitatiebrief te richten aan je toekomstige collega's. Er is zelfs ruimte om een extra bijlage te uploaden, zoals een referentiebrief. Als alles goed is ingevuld en verzonden, komt je sollicitatie binnen in ons digitale Werving- & Selectiesysteem. Jij ontvangt daarna automatisch een ontvangstbevestiging per e-mail.

Briefselectie

Omdat wij geloven in de kracht van taakvolwassen (zelforganiserende) teams, worden de brieven en CV's na de sluitingsdatum (in sommige gevallen al tijdens de looptijd van de vacature) beoordeeld door het team en/of de manager waarbij jij solliciteert. Jouw brief en CV worden dus niet meer standaard bekeken door de afdeling recruitment. De teams streven ernaar om jou binnen twee weken ná sluitingsdatum iets te laten weten over je sollicitatie. Via een e-mail word je op de hoogte gesteld van de vervolgprocedure. In sommige gevallen komt een uitnodigingsbrief of een afwijzing in de spam terecht, kijk daarom voor de zekerheid ook even in je spambox.

Amerpoort is volop in beweging naar een taakvolwassen (zelforganiserende) manier van werken. Dit is in sommige gevallen natuurlijk wel even wennen voor onze collega's. Soms kan het daarom zijn dat je je antwoord iets later krijgt dan verwacht. Wij vragen je om je begrip. Twijfel je of alles in goede orde is ontvangen? Neem dan contact op met recruitment.

Kennismakingsgesprekken, assesments en meeloopdagen

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor één of meer kennismakingsgesprekken, bijvoorbeeld met de manager en teamleden. Afhankelijk van de functie en/of locatie wordt er na een positief gesprek aan jou gevraagd een assessment te maken of er wordt een dag gepland om mee te draaien. Hierin kun je zelf bekijken en bepalen of je nieuwe werkplek je aanspreekt en zo kunnen wij bekijken of jij onze nieuwe collega kunt worden. Telefonisch word je op de hoogte gesteld van de uitslag. Mogelijk ben jij onze nieuwe collega, in dat geval ontvang je een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), integriteitscheck en referenties

Wanneer je in dienst komt van Amerpoort, kunnen referenties worden gecheckt bij voorgaande werkgevers en wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd (dit geldt ook voor stagiaires en vrijwilligers). Deze verklaring moet je vóór jouw eerste werkdag inleveren. De kosten hiervoor kun je uiteraard bij ons declareren. Daarnaast maakt een integriteitscheck via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het register van de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderdeel uit van de procedure.

 

Open sollicitatie

Heb jij ervaring in de zorg en wil jij graag bij Amerpoort werken? Kijk eerst eens naar de openstaande vacatures. Zit jouw droombaan er niet bij? Beschrijf waarom jij geknipt bent om te werken op een van de zorglocaties van Amerpoort. Geef in je motivatiebrief aan voor welke doelgroep jij je graag wilt inzetten, in welke functie je dit wilt doen, voor hoeveel uur per week je beschikbaar bent en of je een voorkeur hebt voor een plaats waar je wilt komen te werken.  Je motivatiebrief en CV kan je mailen naar: werken@amerpoort.nl. Zien wij een goede match met jouw CV en een van onze locaties, dan bewaren we jouw gegevens voor een geschikte toekomstige vacature. 

Ben je op zoek naar een kantoorfunctie, dan is het helaas niet mogelijk om een open sollicitatie te sturen. Misschien vind je het ook handig om automatisch op de hoogte te blijven van onze vacature. Dat kan via onze jobalert. Wanneer er een vacature ontstaat die voldoet aan één of meer van de door jou opgegeven criteria, ontvang je een e-mail van ons.

 

Overige zaken

Privacy Reglement - AVG

In het werving- en selectieproces hanteert Amerpoort de uitgangspunten zoals vastgelegd in de NVP sollicitatiecode.

Door te solliciteren bij Amerpoort geef je ons toestemming om jouw persoonlijke gegevens te gebruiken ten behoeve van het sollicitatieproces. Het gaat om de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Adres, Postcode en Plaats
  • Telefoonnummer
  • Opleidingsniveau
  • Ben je op dit moment werkzaam bij Amerpoort
  • Ben je door een medewerker van Amerpoort aangedragen
  • Hoe heb je onze vacature gevonden
  • Overige gegevens die in je CV en/of motivatiebrief terug te vinden zijn

Hoe lang bewaren wij jouw persoonsgegevens?

Amerpoort bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Jouw sollicitatiegegevens worden bij afwijzing autmoatisch binnen 4 weken uit ons systeem verwijderd, tenzij je toestemming hebt gegeven voor het bewaren van jouw gegevens tot 6 maanden ná het afronden van de sollicitatieprocedure. Jouw gegevens kunnen dan bijvoorbeeld gebruikt worden om je voor te stellen op een andere vacature binnen Amerpoort.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je hebt het recht om jouw eventuele toestemmin voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Amerpoort en je hebt het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Wil je gebruik maken van jouw recht of heb je een andere vraag of opmerking over de gegevensverwerking? Stuur dan een gespecificeerd verzoek naar veiligheid@amerpoort.nl.

Wij willen je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe beveiligen wij jouw persoonsgegevens?

Amerpoort neemt de bescherming van jouw persoonsgegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijzigingen tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met veiligheid@amerpoort.nl.

Vragen en Contact

Voor inhoudelijke vragen over een functie kun je contact opnemen met de contactpersoon die vermeld staat in de vacature.

Voor overige vragen over werken bij Amerpoort kun je contact opnemen met Recruitment.