Activiteitenbegeleider Woongroep Calipso (24 uur, Almere Poort)

Wat je zelf kan, doe je zelf. Wat je nog niet kan, gaan we je leren. Voor wat je niet kan leren, zoeken we samen naar een oplossing. Vanuit dit motto begeleid jij bij Calipso de bewoners. Herken jij je hierin en past dit bij jou? Solliciteer nu!

Wat ga jij doen

Je ontwikkelt en organiseert als Activiteitenbegeleider, uitgaande van de vraag van de bewoner(s), een passend aanbod van activiteiten. Je richt je daarbij in het bijzonder op het welzijn van de bewoner(s). Je stelt een activiteitenprogramma op en voert de activiteiten uit, waarbij je de bewoners begeleidt. Achteraf evalueer je de activiteiten met de Begeleider C. Je weet feilloos in te spelen op de behoeften van de bewoners en hun verwanten. Bij de functie hoort een optimale dagelijkse planning van werkzaamheden en een correcte uitvoering hiervan. Andere voorkomende werkzaamheden, die aansluiten op je bevoegdheden pak je op en voer je uit. Bij een aantal bewoners wordt gebruik gemaakt van ondersteunende gebaren in de communicatie.

Het huishouden, koken, wassen etc. doen bewoners zoveel mogelijk zelf. Samen met bewoners en hun ouders en Begeleider C bekijk je wat past binnen hun mogelijkheden. Het aanleren en ontwikkelen van de benodigde vaardigheden speelt hierin een belangrijke rol.

Binnen de woonvorm is ook de gelegenheid om samen te eten, samen activiteiten te ondernemen en sociale contacten op te bouwen. Iedereen levert op zijn eigen manier een bijdrage aan het gemeenschappelijke wonen.

Werken bij Amerpoort: Levendige diversiteit buitenste binnen
Isabel Roelofszen | Werkt bij Amerpoort als assistent begeleider

Waar kom je te werken

Woongroep Calipso is een particulier wooninitiatief dat door de ouders van een aantal bewoners met een verstandelijke beperking is opgericht met als einddoel een kleinschalige woonvorm met 24-uurs begeleiding voor de bewoners. De budgethouders kopen voor de bewoners met hun PGB de zorg en ondersteuning collectief in bij Amerpoort. De woning bestaat uit 26 appartementen met eigen sanitair en 2 gezamenlijke ruimtes. Er wonen 26 bewoners met een lichte of matige verstandelijke beperking in de leeftijd van 21 tot 55 jaar en zij zijn mobiel. Het complex ligt in het Homeruskwartier in Almere Poort.

Calipso heeft een eigen stichtingsbestuur en Amerpoort levert de professionele begeleiding als ware aan huis. Dit betekent dat ouders en netwerk een essentiële rol hebben. Samenwerken met ouders/netwerk en met je collega's is heel belangrijk voor het vormgeven van een goed leven voor de bewoners.

In verband met de veranderde vraag van een aantal bewoners gaan er dagbestedingsactiviteiten op locatie georganiseerd worden.

Wij vragen

 • Je hebt een afgeronde MBO opleiding tot activiteitenbegeleider.
 • Je hebt enkele jaren relevante werk- en/of stage-ervaring.
 • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit in de omgang met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je hebt tact en bent hulpvaardig in contacten naar bewoners, verwanten en collega's.
 • Je hebt aandacht voor het welzijn van cliënten en gaat vertrouwelijk om met informatie.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je werkt zorgvuldig en kunt omgaan met PlanCare en apps op tablets.
 • Ervaring met de Nederlandse gebarentaal is een pré, bereidheid daarin te willen leren een vereiste.

Wij bieden

 • Een jaarcontract van 24 uur per week, in eerste instantie verdeeld over 3 weekdagen.
 • Een salaris van min. 1.791,- en max. 2.662,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Hilda Kievit-Dijkstra (Teamleider) op tel. 06 - 22 90 77 38.

Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 28 oktober 2018. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 1 november 2018.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Je hebt nog 8 dagen om te solliciteren