Activiteitenbegeleider Woongroep Calipso (24 uur, Almere Poort)

Ben jij een creatieve en enthousiaste activiteitenbegeleider? Ben jij goed in 1-op-1 contact met bewoners en vind je het een uitdaging om hen te activeren? Dan zoeken wij jou!

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Woongroep Calipso is een particulier wooninitiatief dat door de ouders van een aantal bewoners met een verstandelijke beperking is opgericht met als einddoel een kleinschalige woonvorm met 24-uurs begeleiding voor de bewoners. De budgethouders kopen voor de bewoners met hun PGB de zorg en ondersteuning collectief in bij Amerpoort. De woning bestaat uit 26 appartementen met eigen sanitair en 2 gezamenlijke ruimtes. Er wonen 26 bewoners met een lichte of matige verstandelijke beperking in de leeftijd van 25 tot 57jaar en zij zijn mobiel. Bij een aantal bewoners maak je gebruik van ondersteunende gebaren in de communicatie. Het complex ligt in het Homeruskwartier in Almere Poort.

Calipso heeft een eigen stichtingsbestuur en Amerpoort levert de professionele begeleiding als ware aan huis. Dit betekent dat ouders en netwerk een essentiële rol hebben. Samenwerken met ouders/netwerk en met je collega's is heel belangrijk voor het vormgeven van een goed leven voor de bewoners.

Eind 2018 is vanwege de veranderende vraag van een aantal bewoners gestart met het aanbieden van een individuele daginvulling binnen Calipso. Ga jij deze unieke functie verder vormgeven?

Ik kick op de kleine dingetjes in het werk: als we het gedrag van een cliënt ietsje beter begrijpen, waardoor de spanning bij hem minder wordt. Dat kost veel tijd en geduld, het is echt een kwestie van finetunen.

Marieke Brinkman, Begeleider

Wat mag je doen

Je ontwikkelt en organiseert als Activiteitenbegeleider, op basis van van de vraag van de bewoner(s), een passend aanbod van activiteiten. Je richt je daarbij in het bijzonder op het welzijn van de bewoner(s). Je stelt een activiteitenprogramma op en voert deze activiteiten uit, waarbij je de bewoners begeleidt. Achteraf evalueer je de activiteiten met de Begeleider C.

Je weet feilloos in te spelen op de behoeften van de bewoners en hun verwanten. Je zorgt voor een optimale dagelijkse planning van werkzaamheden en een correcte uitvoering hiervan. Andere voorkomende werkzaamheden, die aansluiten op je bevoegdheden pak je op en voer je uit.

Het huishouden, koken, wassen etc. doen bewoners zoveel mogelijk zelf. Samen met bewoners en hun ouders en Begeleider C bekijk je wat past binnen hun mogelijkheden. Het aanleren en ontwikkelen van de benodigde vaardigheden speelt hierin een belangrijke rol.

Hoe waarderen wij jou

 • Een jaarcontract van 24 uur per week, in eerste instantie verdeeld over 3 weekdagen.
 • Een salaris van min. € 1.800,- en max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Wat breng jij mee

 • Je hebt een afgeronde MBO opleiding tot activiteitenbegeleider.
 • Je hebt enkele jaren relevante werk- en/of stage-ervaring.
 • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit in de omgang met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je hebt tact en bent hulpvaardig in contacten naar bewoners, verwanten en collega's.
 • Je hebt aandacht voor het welzijn van cliënten en gaat vertrouwelijk om met informatie.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je werkt zorgvuldig en kunt omgaan met PlanCare en apps op tablets.
 • Ervaring met de Nederlandse gebarentaal is een pré, bereidheid daarin te willen leren een vereiste.

Nog vragen of direct solliciteren?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Hilda Kievit-Dijkstra (Teamleider) op tel. 06 - 22 90 77 38.

Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 8 december 2019. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 11 december 2019.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider