Assistent Begeleider Demetrius (oproep, Bosch en Duin)

Demetrius heeft het hele jaar door en met name in de schoolvakanties goede oproepkrachten nodig die ons helpen bij het bieden van een fijn thuis aan onze leuke bewonersgroep. Ben jij deze nieuwe aanwinst? Solliciteer nu!

Wat ga jij doen

Jij biedt als Assistent Begeleider goede zorg en ondersteuning aan 12 bewoners met een verstandelijke beperking.

 • Je helpt met ondersteunende (huishoudelijke) werkzaamheden, met of zonder bewoners. Je kookt bijvoorbeeld het avondeten.
 • Soms begeleid en ondersteun je bewoners naar activiteiten of een bezoek aan de huisarts, tandarts of andere specialist.
 • Samen met de bewoner zorg je voor een opgeruimde kamer.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Je ondersteunt bewoners en collega's in het contact met verwanten.

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Demetrius. Dit is een groep voor volwassenen, wiens perspectief is dat zij lange tijd in het huis zullen wonen. Meerdere bewoners vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag. De meeste bewoners gaan naar dagbesteding op locaties binnen Christophorus. Op dit moment zijn er twee bewoner die ook overdag op Demetrius begeleiding krijgen.

De woning Demetrius bestaat uit twee groepen van 6 bewoners, één op de eerste en één op de tweede verdieping.

Op de eerste verdieping is een woongroep met jong volwassenen/volwassenen met een matige tot zware verstandelijke beperking. Hoewel er ook wel gezamenlijke activiteiten voorkomen (er wordt bijvoorbeeld samen gegeten), ligt hier de nadruk eerder op individuele begeleiding dan op begeleiding in de groep. Als Assistent Begeleider verdeel je je tijd over de 1-op-1-momenten die bewoners nodig hebben. Dit houdt verband met het feit dat veel bewoners van de eerste verdieping door hun autisme minder goed in staat zijn in een groep te bewegen. Zij zijn gevoelig voor (geluids-)prikkels van huisgenoten.

De tweede verdieping is eveneens een woongroep van 6 jong volwassen bewoners met een ernstig tot matige verstandelijke beperking, verschillende met autisme. Op deze verdieping is wat meer dan op de eerste verdieping sprake van begeleiding in de groep.

De sfeer op Demetrius is doorgaans harmonieus. Je zorgt als Assistent Begeleider voor een sfeervolle omgeving waarin bewoners het beste gedijen.

Het team heeft oog voor de leeftijdsfase van de bewoners van het huis. In de begeleiding staat niet opvoeding of beheersing van gedragsproblemen centraal, maar iedereen met al hun beperkingen en mogelijkheden een fijn thuis bieden. Binnen Team Demetrius is een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke medewerkers en medewerkers met veel en wat minder werkervaring.

De variatie aan problematiek bij bewoners maakt werken op Demetrius inhoudelijk interessant.

Demetrius is onderdeel van Christophorus, waar zorg wordt geboden volgens de antroposofische visie. Kennis van de antroposofie is een pré, maar geen vereiste.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 2), bijvoorbeeld Helpende Zorg en Welzijn of MMZ.
 • Je hebt werkervaring met het werken met mensen met een verstandelijke beperking of je hebt relevante stage-ervaring.
 • Je werkt in een onregelmatig dienstenpatroon inclusief weekenddiensten. Het aantal uren dat je werkt zal per maand verschillen. Sommige diensten zullen ruim van tevoren worden ingepland, voor andere diensten word je op korte termijn benaderd.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een oproepcontract, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.707,- en max. 2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Ilse Hennink, Maaike van Beek of Imre Nieuwenweg (Coördinerend Begeleiders) op tel. 030 - 693 53 10.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 6 mei 2019. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider