Assistent Begeleider Demetrius (oproepbasis, Bosch en Duin)

Heb jij liefde en passie voor het werken met jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Ben jij het hele jaar door en met name in de schoolvakanties flexibel inzetbaar om een fijn thuis aan onze leuke bewonersgroep te bieden?

Wat ga jij doen

Jij biedt als Assistent Begeleider goede zorg en ondersteuning aan 12 (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Verschillende cliënten hebben autisme.
 • Je helpt met ondersteunende (huishoudelijke) werkzaamheden, met of zonder cliënten. Je kookt bijvoorbeeld het avondeten.
 • Soms begeleid en ondersteun je cliënten naar activiteiten of een bezoek aan de huisarts, tandarts of andere specialist.
 • Samen met de cliënt zorg je voor een opgeruimde kamer.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Je ondersteunt cliënten en medewerkers in het contact met verwanten.

'Mijn passie voor koken kan ik ook in mijn werk kwijt, samen koken en eten verbindt mensen.'

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Demetrius. Dit is een woongroep voor volwassenen wiens perspectief is dat zij lange tijd in het huis zullen wonen. Meerdere bewoners vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag. De meeste bewoners gaan naar dagbesteding op locaties binnen Christophorus, twee zijn echter ook overdag op Demetrius. Demetrius heeft twee groepen van 6 bewoners, één op de eerste en één op de tweede verdieping.

De groep op de eerste verdieping bestaat uit jong volwassenen/volwassenen met een matige tot zware verstandelijke beperking. Hoewel er ook gezamenlijke activiteiten voorkomen (er wordt bijvoorbeeld samen gegeten), ligt hier de nadruk eerder op individuele begeleiding dan op begeleiding in de groep. Je verdeelt als medewerker de tijd die je hebt over de één-op-één-momenten die bewoners nodig hebben. Dit houdt verband met het feit dat veel bewoners door hun autismestoornissen minder goed in staat zijn in een groep te bewegen. Zij zijn gevoelig voor de prikkels van huisgenoten.

Op de tweede verdieping is eveneens een woongroep met zes jong volwassen en volwassen bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Verschillende bewoners hebben daarnaast een autisme-stoornis. Bewoners worden wat meer in de groep begeleid.

De sfeer op Demetrius is doorgaans harmonieus. Als medewerkers zorg je voor een sfeervolle omgeving waarin bewoners het beste gedijen.

Het team heeft oog voor de leeftijdsfase van de bewoners van het huis. In de begeleiding staat niet opvoeding of beheersing van gedragsproblemen centraal, maar iedereen met al hun beperkingen en mogelijkheden een fijn thuis bieden. Binnen Team Demetrius is een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke medewerkers, en medewerkers met veel en wat minder werkervaring.

De variatie aan problematiek bij bewoners maakt werken op Demetrius inhoudelijk interessant.

Demetrius is onderdeel van Christophorus, waar zorg wordt geboden volgens de antroposofische visie. Kennis van de antroposofie is een pré, maar geen vereiste.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Je werkt samen met collega's in een taakvolwassen team. Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 2), bijvoorbeeld Helpende Zorg en Welzijn.
 • Je hebt werkervaring met het werken met mensen met een verstandelijke beperking of je hebt relevante stage-ervaring.
 • Je werkt in een onregelmatig dienstenpatroon inclusief weekenddiensten. Het aantal uren dat je werkt, zal per maand verschillen. Sommige diensten zullen ruim van tevoren worden ingepland, voor andere diensten word je op korte termijn benaderd.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een 0-urencontract, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.707,- en max. €2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Ilse Hennink of Imre Nieuwenweg (Coördinerend Begeleiders), op tel. 030 - 693 53 10.

Deze vacature wordt zowel in- als extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met woensdag 28 augustus 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider