Assistent Begeleider Etrog (oproep, Amersfoort)

Sta je stevig in je schoenen? Vind je het een uitdaging om te werken met mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek en krijg je energie van veranderingen? Ben jij flexibel inzetbaar en ook in het weekend beschikbaar?

Wat ga jij doen

Je biedt als Assistent Begeleider goede zorg en ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Hierbij draag je bij aan een prettige sfeer, activeer en motiveer je cliënten en helpt hen (waar nodig) bij de ADL.

Je bent in eerste instantie werkzaam op locatie Etrog en je zult ook ingezet kunnen worden op locatie Bombardonstraat en Meerdonk. Deze locaties zullen in de zomer van 2019 samenvoegen door een aanstaande verhuizing.

 • Je ondersteunt de cliënten, zodat zij zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen aan het dagelijks leven.
 • Je zorgt, samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Je zorgt voor een veilige en goede sfeer.
 • Je signaleert, rapporteert en maakt dingen bespreekbaar.
 • Je werkt samen met het team en een netwerk aan vrijwilligers en verwanten.
Het geluk wat cliënten ervaren, is vaak zoveel makkelijker dan dat van ons, het hoeft niet groot of veel te zijn. De zoektocht naar wat het is dat iemand gelukkig maakt, is een mooie. Als je dan ook nog eens het antwoord vindt, is dat waanzinnig!
Ilona Oskam | Werkt bij Amerpoort als begeleider

Waar kom je te werken

Je komt in eerste instantie te werken op locatie Etrog. Deze locatie bestaat uit 3 woonhuizen in de wijk Nieuwland in Amersfoort. Deze locatie biedt woonruimte aan 11 cliënten. De cliënten die op Etrog wonen hebben een verstandelijke beperking, daarnaast is er sprake van psychiatrische problematiek. De cliënten variëren in de leeftijd van 58 tot 78 jaar. Etrog is een Joodse locatie en dus worden Joodse tradities nageleefd. Het is belangrijk dat je als medewerker hiervoor openstaat en bereid bent, je hierin te verdiepen.

Naast Etrog, kan je ook ingezet worden op de Bombardonstraat en Meerdonk. Deze locaties bevinden zich eveneens in Amersfoort. Samen met de locaties Bombardonstraat en Meerdonk zal Etrog volgend jaar verhuizen naar een gebouw aan de Hogeweg. Het komend jaar zal veelal in het teken staan van deze verhuizing en alle veranderingen die eraan komen.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ.
 • Je staat stevig in je schoenen en je laat je niet snel uit het veld slaan.
 • Je bent communicatief en je kan relativeren.
 • Je staat open voor de Joodse tradities en leefwijze.
 • Je vindt het geen probleem pom onregelmatig te werken en je bent flexibel inzetbaar.
 • Je bent collegiaal, maar je vindt het ook geen probleem om alleen te werken.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, binnen de trainingen die Amerpoort aanbiedt.
 • Een jaarcontract als invaller met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden. Er is geen vast aantal uren dat je per week werkt. De ene keer kan het om 8 uur gaan, een andere keer om 28 uur. Je kan zelf aangegeven hoeveel uur je maximaal wil werken.
 • En salaris van min. 1.699,- en max. 2.533,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Zosia Skubisz (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 53 58 35 98.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met woensdag 24 oktober 2018. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 1 november 2018.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Direct solliciteren

Je hebt nog 4 dagen om te solliciteren