Assistent Begeleider EVMB Kinderdagcentrum De Blauwe Vogel (12-18 uur, Soest)

Is het jouw passie om met kinderen met een ernstige meervoudige beperking te werken? En werk je ontwikkelingsgericht, houd je van een uitdaging, sta je stevig in je schoenen en ben je flexibel? Dan is deze vacature zeker iets voor jou!

Wat ga jij doen

Je biedt als Assistent Begeleider op Kinderdagcentrum De Blauwe Vogel goede zorg en ondersteuning aan kinderen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. Deze cliënten hebben naast een ernstige verstandelijke beperking ook lichamelijke beperkingen en hebben intensieve verzorging, verpleging en begeleiding nodig.

 • Je werkt met collega's in een multidisciplinair team met therapeuten en gedragsdeskundigen waarin nauw wordt samengewerkt met ouders/verwanten en het sociale netwerk van de kinderen. Samen zorg je voor een goed leven voor de cliënten.
 • Je houdt in de gaten of het kind zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan beschreven is. Daarbij observeer, signaleer en bespreek je bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.
 • Je levert zowel schriftelijke als mondelinge input voor het persoonlijk plan.
 • Je verricht verpleegtechnische handelingen.
 • Je stelt je proactief op.

'Relatie- en ontwikkelingsgericht werken is een van de speerpunten op de groep. Het zoeken naar ontwikkelingsmogelijkheden en daar zoveel mogelijk op inspelen, maken het werk bijzonder en uitdagend.'

Lisa van der Hulle, Coördinerend Begeleider bij Kinderdagcentrum De Blauwe Vogel

Waar kom je te werken

Je komt te werken op Kinderdagcentrum De Blauwe Vogel. De Blauwe Vogel is een kinderdagcentrum die behandeling, begeleiding en zorg biedt aan kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar. De kinderen die De Blauwe Vogel bezoeken hebben allen een ernstige verstandelijke meervoudige beperking (EVMB) met bijkomende problematieken, zoals epilepsie, sondevoeding, zuurstof en dergelijke. De Blauwe Vogel biedt ruimte voor 62 fulltime kinderen en is ingedeeld in 8 groepen met 7 kinderen. Op De Blauwe Vogel wordt multidisciplinair gewerkt. De diverse professionals bestaan uit de groepsbegeleiders, therapeuten en de manager. Ouders hebben een belangrijke rol binnen De Blauwe Vogel, er wordt dan ook nauw met hen samengewerkt.

Je komt te werken op groep Zwaan. Deze groep heeft zeven kinderen met uiteenlopende zorgvragen. Op groep Zwaan werk je relatie,- communicatie- en ontwikkelingsgericht. Je bent in staat om een veilige basis te bieden waarin de kinderen zichzelf kunnen zijn. Daarbij zoek je aansluiting bij de interesses van de kinderen en ga je na wat hun ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Je bent professioneel, een teamplayer en staat stevig in je schoenen. Ook heb je een goed relativerend vermogen en straal je rust en vertrouwen uit.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams. Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met het verrichten van verpleegtechnische handelingen, zoals medicatie, epilepsie en sondevoeding.
 • Je kunt goed omgaan met medische noodsituaties.
 • Je bent je ervan bewust dat het werken met deze doelgroep lichamelijk zwaar kan zijn.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je hebt kennis van het LACCS werken of bent bereid je daarin te verdiepen.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals Big-trainingen, LACCS training en andere scholingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 12-18 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min €1.707,- en max €2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Lisa van der Hulle (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 20 51 84 71.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 24 juni 2019. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 27 juni 2019.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider