Assistent Begeleider Isengardlaan 6-8 (20-32 uur, Baarn)

Werk jij vanuit rust, overzicht en voorspelbaarheid? Wil jij anders kijken, denken en doen? Je zegt wat je doet en doet wat je zegt! Wij zoeken jou!

Wat ga jij doen

Jij zorgt als Assistent Begeleider MVG (moeilijk verstaanbaar gedrag) voor veiligheid en duidelijkheid en een fijne sfeer voor 10 cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag een ernstige verstandelijke beperking en een speciale zorg- en/of begeleidingsvraag.

Je gaat ervan uit dat elk gedrag een vorm van communicatie is. Hierdoor ben je constant op zoek naar welke vraag de cliënt stelt en hoe je hierop het beste kunt aansluiten. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan.

Jij geeft de cliënten het vertrouwen dat jullie samen elke dag een stap verder komen, ondanks dat dit soms zorgt voor lastige situaties, waarin gedragsproblematiek en (fysieke en verbale) agressie regelmatig aan de orde is. Je blijft als Assistent Begeleider contact maken, de relatie vasthouden, communiceren en je gaat weer over tot de orde van de dag. Samen met je collega's draag jij bij aan een betekenisvolle daginvulling, gericht op het aanbieden van uitdagingen en mogelijkheden. Je brengt overzicht aan in het leven van alledag en zorgt voor een prettige woon- en werkomgeving.

Het is belangrijk dat je tegen een stootje kan, dat je beschikt over relativeringsvermogen en kan switchen van begeleidingsstijlen. Daarnaast heb je doorzettingsvermogen om de band met de cliënt te optimaliseren. Je bent bereid naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren.

Jouw begeleiding is rustig, activerend en competentiegericht. Begeleiders en cliënten werken aan het behouden en - waar mogelijk - uitbreiden van vaardigheden en het vinden van een goede balans tussen werk en vrije tijd. Je denkt en handelt vanuit mogelijkheden en bent altijd op zoek naar de juiste manier van ondersteunen en begeleiden. Je krijgt de kans om je te ontwikkelen als Assistent Begeleider en je teamleden zullen graag hun kennis overdragen van de woning, de organisatie en de cliëntengroep.
 • Je zorgt ervoor dat cliënten zich veilig en prettig voegen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen zijn vastgelegd in een persoonlijk plan.
 • Samen met collega's zorg je voor een aangename en huiselijke sfeer op de groep en streef je een zo prettig en 'normaal' mogelijk leven voor de cliënten na.
 • Je geeft ondersteuning vanuit een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, kijkt anders naar probleemgedrag en geeft invulling aan het dagelijks leven.
 • Je werkt gestructureerd, methodisch en cyclisch.
 • Je helpt met ondersteunende (huishoudelijke) werkzaamheden met of zonder cliënten. Je kookt bijvoorbeeld het avondeten of doet boodschappen.
 • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
 • Je zorgt, samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.

'Onze cliënten veroveren je hart!'

Sanne Louman, Begeleider op een MVG locatie

Waar kom je te werken

Je komt te werken op Isengardlaan 6-8 op het bosrijke terrein van Amerpoort in Baarn. Iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer. 2 bewoners hebben een eigen appartement. De cliënten maken gebruik van een gezamenlijke keuken. De kracht van Isengardlaan 6 en 8 is de speciale begeleiding en zorg in een gefundeerd pedagogisch klimaat aan mensen met een specifieke, bijzondere hulpvraag. Deze cliënten hebben - naast een verstandelijke beperking stoornissen in het autismespectrum en vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Het werk is daarom erg dynamisch en zorgt voor veel afwisseling.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Binnen Amerpoort wordt er binnen de MVG doelgroep gewerkt volgens Spoor A en is het belangrijk dat er wordt gestreefd naar het (herstel van het) gewone leven voor de cliënten. Binnen Spoor A zijn drie pijlers van groot belang:
 • Relatie: als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de cliënt aan.
 • Programma: je helpt de cliënt bij het vormgeven en ondernemen van een goed passend, uitdagend en evenwichtig dagprogramma met een goede balans tussen inspanning en ontspanning.
 • Perspectief/groei: Als begeleider stel je jezelf steeds de vraag 'wat is het perspectief van deze cliënt?' of 'waar willen we met hem of haar naartoe?'. Je streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de cliënt.

Wij vragen

 • Je bent een professional met een afgeronde zorggerelateerde opleiding op minimaal MBO niveau 3.
 • Je bent emotioneel, mentaal en fysiek weerbaar. Je weet je grenzen te bewaken.
 • Je laat je niet weerhouden door tegenslagen. Je bent positief ingesteld, handelt vanuit mogelijkheden en genereert gezamenlijke energie om doelen te bereiken.
 • Je bent flexibel en kan moeiteloos schakelen tussen diverse werkomgevingen en begeleidingsvormen.
 • Je bent beschikbaar voor dag- en late diensten, inclusief weekenden en feestdagen (op deze locatie zijn géén nacht- of slaapdiensten, hiervoor is een aparte nachtdienst ingericht).

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals de leergang MVG.
 • Iedere medewerker krijgt een introductiedag moeilijk verstaanbaar gedrag aangeboden die betrekking heeft op omgang met moeilijk verstaanbaar gedrag, een medicatie cursus en eerste hulp bij epilepsie.
 • Een jaarcontract van 20-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Je kan ook worden ingezet op vergelijkbare woon- en dagbestedingslocaties.
 • Een salaris van min. €1.707,- en max. €2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met John Luiten (Clustermanager) op tel. 035 - 64 75 413.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 30 september 2019. De eerste gesprekken zullen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider