(assistent) Begeleider Isengardplein 14-16 (28-32 uur, Baarn)

Het is iets in je ogen... Jij straalt uit dat je stevig in je schoenen staat en een MVG-talent bent! Word jij onze nieuwe collega bij Smaragd (Isengardplein 14-16)?

Wat ga jij doen

Het bieden van veiligheid is één van de belangrijkste taken van jou als Begeleider. Vanuit deze veiligheid zijn de 9 bewoners met een ernstige verstandelijke beperking in staat zichzelf, met jou ondersteuning, verder te ontwikkelen. Een aantal bewoners hebben een stoornis in het autistisch spectrum en daarnaast is er veelal sprake van disharmonisch ontwikkelingsprofiel. Dit zorgt voor moeilijk verstaanbaar gedrag. De bewoners kunnen verbaal communiceren. Je helpt de cliënten met de invulling van hun dag en begeleidt ze door spanningsvolle momenten heen.

In deze functie kun je je passie voor de zorg combineren met een hoge mate van betrokkenheid naar verwanten en je uiterst professionele houding.

Als Begeleider maak je gebruik van verschillende begeleidingsstijlen en kun je ook makkelijk wisselen van begeleidingsstijl. De bewoners hebben allemaal een erg specifieke hulpvraag en belangrijk is om hierop af te kunnen stemmen. Je krijgt te maken met agressief gedrag, waaronder slaan, schoppen, knijpen en bijten. Het is belangrijk dat je tegen een stootje kan, dat je beschikt over relativeringsvermogen en doorzettingsvermogen om je band met de cliënt te optimaliseren. Training en scholing in zowel weerbaarheidstechnieken als methoden om gedrag te lezen en sturen zijn een verplicht onderdeel van het begeleiderschap.
 • Je verzorgt en activeert de cliënten.
 • Je werkt vanuit het persoonlijk plan en de daaruit voorkomende afspraken en doelen.
 • Je werkt samen met de Coördinerend Begeleider aan deze persoonlijk plannen.
 • Verschillende taken zijn op de woning onderverdeeld. Jij wordt ook verantwoordelijk voor een taak (denk aan roosteren of de financiën).
 • Je observeer het gedrag van de bewoners, bespreekt veranderingen met je collega's en je denkt mee over oplossingen en alternatieven.
We zijn een actieve groep, waarbij er veel naar buiten wordt gegaan (zoals wandelen, fietsen, zwemmen). Jij bent een collega die van aanpakken houdt, sensitief en doortastend kan werken en optimisme met zich meeneemt. Jij kunt feedback geven en het gesprek constructief aangaan.

Jij staat sterk in je schoenen en spreek je verwachtingen uit. Ben je bereid naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren. En wil je elkaar, cliënten en verwanten oprecht en nieuwsgierig bevragen over hoe de kwaliteit van leven van de cliënt kan worden verbeterd?

Wat ik bijzonder vind aan mijn werk bij Amerpoort? De kleine overwinningen die behaald worden. En met klein bedoel ik echt heel erg klein. Iemand die zelf zijn bord op kan ruimen, jeej! Zelfstandig zijn riem dicht kan maken, joehoe!

Ilona Oskam, Begeleider MVG, daarnaast geeft zij met haar blog op www.amerpoort.nl 'een stem aan' cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag

Waar kom je te werken

Je komt te werken op Isengardplein 14-16 (Smaragd).

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Je werkt samen met collegas in een taakvolwassen team. Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om samen na te denken hoe je de taken verdeelt en uitvoert.

Wij vragen

 • Je hebt een op de zorg gericht diploma gecombineerd met een aantal jaren relevante werkervaring met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
  • Als Begeleider: minimaal een mbo-opleiding op niveau 3.
  • Als Assistent Begeleider: minimaal een mbo-opleiding op niveau 2.
 • Je bent beschikbaar voor dag-, late-diensten. Inclusief weekenden en feestdagen. Je draait géén nachtdiensten. Hiervoor is een speciale nachtdienst aanwezig.
 • Je beschikt over communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je bentn etwerkgericht, waarbij je het als een uitdaging ziet om actief externe partijen, het netwerk en het cliëntsysteem bij beantwoording van cliëntvragen te betrekken.

Wij bieden

 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en medische scholing, waaronder de leergang moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed
 • functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Afhankelijk van je opleiding, werkervaring en ambities binnen deze doelgroep (MVG) kom je in dienst als:
  • Begeleider: met een salaris van min. € 1.898,- en max. € 2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Assistent Begeleider: met een salaris van min. € 1.707,- en max. € 2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Maarten van den Hoven of Carin van Essen (Coördinerend Begeleiders) op tel. 035 - 647 54 82.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 1 juli 2019. De eerste gesprekken zullen gedurende en aansluitend aan de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider