Assistent Begeleider Jan Steenlaan (24 uur, Baarn)

Ieder mens heeft andere wensen en mogelijkheden. Jij kijkt per individu wat hij/zij nodig heeft, met behoud van regie over eigen leven.

Wat ga jij doen

Door jouw begeleiding hebben de bewoners invloed/regie over hun eigen leven en ervaren ze een veilige basis om op te kunnen vertrouwen en op terug te vallen. Je hebt in de basis een handen-op-de-rug begeleidingsstijl, maar neemt over waar nodig. Begeleiden doe je vanuit een systeemgerichte aanpak.

Als Assistent Begeleider zorg je samen met het team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van de locatie. Je bent mede verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding van 12 volwassenen (leeftijd varieert van 50 jaar tot 70 jaar) met een matig verstandelijke beperking.

 • Cliënten kunnen zich mede door jouw ondersteuning verder ontwikkelen en hun huidige vaardigheden behouden.
 • Je begeleidt cliënten naar het behalen van hun doelen.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Je werkt vanuit eigen kracht en hebt een rol in het betrekken van het netwerk van de cliënt.

De cliënten dagen mij elke dag weer uit. Om oplettend te zijn, out-of-the-box te denken, samen te werken, grenzen te verleggen, grenzen te stellen, alle cliches bij elkaar. Hoe lang ik hier nu ook werk, zij weten het soms toch weer voor elkaar te krijgen dat ik met mijn handen in het haar sta. En dat is oke, dat mag.

Ilona Oskam, Werkt bij Amerpoort als Begeleider

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Jan Steenlaan in Baarn, deze locatie is in november 2018 gestart. Het bestaat uit een pand voor 33 cliënten, verdeelt over 3 verdiepingen. Iedere verdieping heeft zijn eigen doelgroep en begeleidingsstijl.

Jij komt te werken op de 1ste verdieping. Hier wonen 12 bewoners afkomstig van verschillende woonvormen binnen Amerpoort. De bewoners hebben een matige verstandelijke beperking, een leeftijd tussen de 50 en 70 jaar oud en ieder een eigen zorgvraag. De verdieping bestaat uit 12 studio's en twee woonkamers voorzien van een open keuken, waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en bijvoorbeeld samen kunnen eten. Ieder studio is voorzien van sanitaire voorzieningen. De locatie bevindt zich vlakbij het winkelcentrum van Baarn en ligt op fietsafstand van het station.

Op de woonlocatie is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Op de 1ste verdieping bevindt zich de slaapdienst kamer. Het team bestaat uit 1 Coördinerend Begeleider, 5 Begeleiders en 2 Assistent Begeleiders. Het team wordt ondersteunt door een Gedragsdeskundige. De zorg rondom de cliënt wordt geregeld in samenwerking met gedragsdeskundige, coördinerend begeleider, één (persoonlijk) begeleider en verwanten.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ.
 • Je bent bereid je voor langere tijd te verbinden aan locatie Jan Steenlaan 1ste verdieping.
 • Je bent flexibel in verband met onregelmatig dienstpatroon (de dienstenstructuur is op basis van 24-uurs begeleiding, incl. de weekenden en feestdagen, slaapdiensten na overleg).
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden.
 • Je bent iemand die graag samenwerkt, betrokkenheid toont, en gelijkwaardigheid nastreeft.
 • Je vindt het belangrijk dat bewoners zo veel mogelijk invloed hebben op hun eigen leven.
 • Je bent bereid om, indien nodig, op de andere verdiepingen (begane grond en 2de verdieping) te werken.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team. Waarin vertrouwen en veiligheid in werkklimaat voorop staan.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 24 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.707,- en max. €2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van Cultuur Werkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Gerrie Korthuis (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 12 13 35 78.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 22 juli 2019.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider