(assistent) Begeleider kinderen MVG, Cariljonplein 3a (24-32 uur, Baarn)

Bied jij de structuur en veiligheid die onze kinderen nodig hebben? Lees dan verder!

Wat ga jij doen

Het bieden van basisveiligheid is één van de belangrijkste taken van jou als begeleider. Vanuit deze veiligheid zijn de kinderen in staat zichzelf met ondersteuning vanuit begeleiders te ontwikkelen. Je probeert zoveel mogelijk zelfstandigheid uit de kinderen te halen en je werkt aan 'het herstel van het gewone leven'. Dit gaat volgens methode van Spoor A.

Jij bent een collega die van aanpakken houdt, sensitief is en doortastend kan werken. Er wordt een continue alertheid van je verwacht en je moet snel kunnen schakelen. Jij bent niet bang om vies te worden.

Fysieke en verbale agressie komen regelmatig voor. Hiervoor moet je stevig in je schoenen staan en je gaat confrontaties niet snel uit de weg. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de vraag achter het gedrag. Al het gedrag wordt gezien als communicatie.

Afstemming met je collega's is een onmisbare schakel in het werken met deze cliënten, voor de veiligheid van zowel jezelf als die van de ander (collega's en cliënten). Doordat je verschillende begeleidingsstijlen moet kunnen toepassen in deze gevarieerde groep, ligt de uitdaging in jouw vakkennis, om deze in te zetten dan wel te vergroten. De uitdaging ligt in het leren lezen van de cliënten om zo in te spelen op hun behoeftes en escalaties te voorkomen. Je zorgt ervoor dat het huis voor elk kind een veilig en prettige omgeving is om in te wonen.

'Onze cliënten veroveren je hart!'
Sanne Louman | Begeleider op een MVG locatie

Waar kom je te werken

Je komt als (assistent) Begeleider MVG (moeilijk verstaanbaar gedrag) te werken op een dynamische groep waar de zorgvraag divers is. Cariljonplein 3a is een woongroep voor 6 kinderen in de leeftijd van 11 tot 17 jaar. Dit maakt dat de kinderen nog flexibel en leerbaar zijn en je hen kunt zien groeien en ontwikkelen. De niveaus van de kinderen verschillen van ernstig verstandelijk beperkt tot licht verstandelijk beperkt in combinatie met onder andere ASS, hechtingsproblematieken, sensorische integratie problemen en pica. Hierdoor varieert jouw begeleidingsstijl van volledige overname bij ADL tot aansturen.

De kinderen zijn bekend met moeilijk verstaanbaar gedrag, zowel fysiek als verbaal. Dit varieert per kind. Je maakt als begeleider gebruik van verschillende begeleidingsstijlen (waarin je makkelijk kunt schakelen). Ook maak je gebruik van weerbaarheidstechnieken, waarin Amerpoort je zal scholen. Het team gaat veel naar buiten met de kinderen. Niet alleen om gezellig te fietsen of wandelen, maar vaak ook om (emoties van het kind) te reguleren en escalaties te voorkomen.

Het samenwerken met collega's gebeurt in een taakvolwassen team. Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit om jullie taken samen in te vullen. Binnen het taakvolwassen team wordt de kwaliteit van de begeleiding aan de kinderen gewaarborgd en verhoogd. Iedereen binnen het taakvolwassen team heeft hetzelfde, gemeenschappelijke doel helder voor ogen en iedereen voelt zich daar ook individueel verantwoordelijk voor.

Wij vragen

 • Je hebt een afgeronde MBO opleiding SPW of MMZ (minimaal niveau 3) en werkervaring met de MVG doelgroep.
 • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
 • Je kunt/durft in te grijpen en adequaat te handelen bij conflictsituaties en escalaties.
 • Je hebt een eigen mening en durft deze te geven.
 • Je staat proactief in je werk.
 • Je staat open voor training en scholing in zowel weerbaarheidstechnieken als methoden om gedrag te lezen en sturen.

Wij bieden

 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals de training weerbaarheid.
 • Je volgt als nieuwe medewerker de Spoor A leergang binnen Amerpoort. Evenals scholing met betrekking tot medicatie en epilepsie.
 • Een jaarcontract vanaf 24 uur tot max. 32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kom je in dienst als:
  • Begeleider: Met een salaris van min. 1.898,- en max. 2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Assistent Begeleider: Met een salaris van min. 1.707,- en max. 2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Cariljonplein 3a op tel. 06 - 10 74 55 97.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 1 april 2019. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Direct solliciteren

Je hebt nog 8 dagen om te solliciteren