Assistent Begeleider MVG Calluna (24 uur, Soest)

Ben jij degene die voor onze bijzondere cliënten het verschil kan maken tussen ontspanning of stress, tussen verwarring of duidelijkheid, tussen een mooie dag of een verloren dag? Dan zoeken wij jou op Calluna! Lees snel verder en reageer nu!

Wat ga jij doen

Jij zorgt er als Assistent Begeleider door een duidelijke, voorspelbare begeleidingsstijl voor dat onze cliënten zich veilig voelen.

We werken op Calluna volgens methode De Curve, dit houdt in dat alle cliënten een eigen dagprogramma volgen waarin hun behoefte aan inspanning en ontspanning leidend is.

Als Assistent Begeleider ben jij er voor de cliënt om dit programma aan te bieden en te bewaken, zodat de dag goed verloopt. Je let goed op hoe de cliënt in zijn/haar vel zit en je kunt je begeleidingsstijl aanpassen aan wat de cliënt nodig heeft. Je bent voor de cliënt de 'belangrijke ander' waardoor zij zich veilig voelen en de wereld om hen heen aankunnen.
 • Je helpt de cliënten bij hun dagelijkse bezigheden vanaf het opstaan en naar dagbesteding gaan, tot het naar bed brengen.
 • Je bent bezig met de ontwikkeling van de cliënten, je observeert en signaleert en bespreekt wat je ziet in het team. Je denkt mee over begeleidingsafspraken en doelen waaraan cliënten werken en je observeert de voortgang in hun ontwikkeling.
 • Je hebt contact met verwanten van de cliënten over het dagelijks leven op de woning en levert input voor het persoonlijk plan van de cliënten.
 • In het team heb je ook een of meer organisatorische taken, bijvoorbeeld hygiëne bewaken, veiligheid of het rooster.
Als je binnenkomt en je wordt toegelachen omdat jíj er bent... Dat maakt mijn dag
Ruurd Leenders | Freelance filmmaker, voorheen begeleider bij Amerpoort

Waar kom je te werken

Je komt te werken op Calluna. Hier wonen 7 cliënten met hun eigen speciale behoeften om een goed en waardevol leven te kunnen leiden. Zij hebben een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) wat een intensieve begeleiding vraagt. Voor onze cliënten is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Calluna is onderdeel van Het Kwatrijn. Het Kwatrijn is een beschutte woonlocatie van Amerpoort in Soest voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Binnen Amerpoort wordt er gewerkt volgens de visie van Spoor A met als doel de cliënt het gewone leven te laten ervaren. Medewerkers, cliënten en hun netwerk werken samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante afgeronde opleiding op het gebied van Maatschappelijke Zorg of Sociaal Pedagogische Hulpverlening, minimaal mbo niveau 3.
 • Je hebt relevante werkervaring en een passie voor het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking.
 • Je bent creatief in het verzinnen van oplossingen voor problemen en je kunt met humor de sfeer op de woning positief beïnvloeden.
 • Je werkt zelfstandig, maar weet ook wanneer je om hulp moet vragen.
 • Als assistent begeleider draai je mee in alle diensten; ochtend, middag/avond, weekend en ongeveer 1x per maand een slaapdienst.

Wij bieden

 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en medische scholing, waaronder de leergang moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Een jaarcontract van 24 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.699,- en max. 2.533,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jacqueline van den Brink (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 36 11 04 13.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 1 april 2019. De eerste gesprekken kunnen plaatsvinden gedurende de looptijd van deze vacature.
Direct solliciteren

Je hebt nog 8 dagen om te solliciteren