(assistent) Begeleider MVG Cariljonplein 1 (20-32 uur, Baarn)

Ben jij klaar voor een uitdaging? Werk jij gestructureerd en zorg jij voor veiligheid en duidelijkheid voor cliënten met een zeer intensieve zorgvraag? Lees snel verder en reageer!

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Je komt te werken op locatie Cariljonplein 1. Dit is een woning voor zes volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking waarvan er één individuele begeleiding krijgt op haar appartement. Daarnaast heeft één bewoner een maagsonde. Een aantal bewoners zijn rolstoel afhankelijk. De bewoners delen de woonkamer waarin zij gezamenlijk activiteiten ondernemen. Daarnaast heeft elke bewoner een individueel dagprogramma gericht op de persoonlijke hulpvraag. Er wordt veel aandacht besteed aan de invulling van vrije tijd, denk aan wandelen, fietsen, zwemmen en lekker eten. Ook gaan de bewoners graag uit eten, dagjes weg of op vakantie. De bewoners vragen van jou als Begeleider dat je zelfs de kleine signalen opvangt.

Op de woning wonen cliënten die veel ondersteuning nodig hebben bij de ADL. Daarnaast kan het voorkomen dat je verpleegtechnische handelingen verricht.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Je werkt samen met collegas in een taakvolwassen team. Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om samen na te denken hoe je de taken verdeelt en uitvoert.

Binnen Amerpoort wordt er gewerkt volgens Spoor A; de visie en werkwijze op het werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Het doel van Spoor A is om de cliënt het gewone leven te laten ervaren. Iedere cliënt heeft recht op een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, een uitdagend en evenwichtig dagprogramma en een groei naar minder afhankelijkheid en meer kwaliteit van leven.

Als je binnenkomt en je wordt toegelachen omdat jíj er bent... Dat maakt mijn dag

Ruurd Leenders, Freelance filmmaker, voorheen begeleider bij Amerpoort

Wat mag je doen

Jij komt als (assistent) Begeleider te werken binnen het team van Cariljonplein 1. Jij zorgt voor veiligheid en duidelijkheid voor volwassenen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking. De cliënten zijn volledig afhankelijk van jou als begeleider. Je richt jouw begeleiding met name op zorg en ondersteuning. Daarnaast geef je de bewoners het vertrouwen dat jullie elke dag een stap verder komen. De bewoners laten soms moeilijk verstaanbaar gedrag zien. Binnen Cariljonplein 1 wordt dit gezien als een manier van communiceren. Daarnaast kan er sprake zijn van psychische problematiek, zoals autisme spectrum stoornis en hechtingsproblematiek.

De cliënten hebben allemaal hun eigen zorgvraag en karakters. Zij communiceren non-verbaal en dat vraagt van jou als begeleider geduld en observatievaardigheden. Het is de uitdaging om te onderzoeken en te ondernemen. Jij leert de cliënten graag kennen en begrijpen. Doordat de cliënten zich verbaal niet kunnen uitdrukken, werk je met specifieke communicatiemiddelen, zoals picto's, verwijzers en gebaren.

 • Je helpt de cliënten, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen zijn samen met de cliënt en/of zijn omgeving vastgelegd in een persoonlijk plan.
 • Je levert input voor deze persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je werkt gestructureerd, methodisch en cyclisch.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Je zorgt, samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Afhankelijk van de functie heb jij binnen het team een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Afhankelijk van de functie neem je deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.

Hoe waarderen wij jou

 • Een jaarcontract van 20 32 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden waaronder een introductiedag moeilijk verstaanbaar gedrag die betrekking heeft op het omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag, een medicatie cursus, sondevoeding cursus en eerste hulp bij epilepsie.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring komt je in dienst als:
  • Begeleider met een salaris van van min. €1.898,- en max. €2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Assistent Begeleider met een salaris van min. €1.707,- en max. €2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 8.33%.

Wat breng jij mee

 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding, bijvoorbeeld MMZ.
 • Je vindt het geen probleem om verzorgende taken uit te voeren.
 • Je kunt spanning bij de bewoners tijdig signaleren en daarop inspelen.
 • Je bent fysiek fit en mentaal veerkrachtig.
 • Je hebt passie voor het werken met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en bijkomende psychische problemen.
 • Je draait ochtend- en avonddiensten, op zowel werkdagen als in de weekenden en op feestdagen. Je draait géén nacht- of slaapdiensten (hier is een speciale nachtdienst voor ingericht).

Nog vragen of direct solliciteren?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Ferdy Verboom (Clustermanager) op tel. 06 - 82 14 28 22.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider