Assistent Begeleider MVG Isengardlaan 1 (28-32 uur, Baarn)

Is humor voor jou belangrijk en sta je voor elkaar klaar? Werk jij graag met jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag? Solliciteer nu!

Wat ga jij doen

Jij zorgt als Assistent Begeleider MVG (moeilijk verstaanbaar gedrag) door gestructureerd te werken voor veiligheid en duidelijkheid, waardoor de jongere en volwassen cliënten in de leeftijd van 22 tot 40 jaar met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en bijkomende problematiek (zoals verstoorde hechting, autisme en Smith Magenis syndroom) zich optimaal kunnen ontwikkelen. De cliënten vertonen ook moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Jij staat stevig in je schoenen en zorgt voor stabiliteit, waardoor ze een klein beetje groeien. Je geeft hen het vertrouwen dat jullie samen elke dag weer een stap verder komen, ondanks dat dit soms zorgt voor lastige situaties, waarin (fysieke) agressie regelmatig aan de orde is.

De diversiteit van de cliënten maakt dat je als Assistent Begeleider individueel afstemt op de hulpvraag van de cliënt. Daarbij staan het ondernemen van activiteiten en het opbouwen van een relatie centraal. De cliënten krijgen veel persoonlijke aandacht en begeleiding op sociaal en emotioneel vlak, van jou als vertrouwd persoon. Door de nabijheid en betrokkenheid van vertrouwde begeleiders en familie ontwikkelen de jongeren en volwassenen hun zelfvertrouwen en sociale en emotionele vaardigheden. Vanuit deze veilige basis ontstaat er ruimte om van alles te ondernemen.
 • Je helpt cliënten zich veilig en prettig te voelen en zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen zijn vastgelegd in een persoonlijk plan.
 • Samen met collega's zorg je voor een aangename en huiselijke sfeer op de groep en streef je naar een zo prettig en 'normaal' mogelijk leven voor de cliënt.
 • Je werkt gestructureerd, methodisch en cyclisch.
 • Je helpt met ondersteunende (huishoudelijke) werkzaamheden met of zonder cliënten. Je kookt bijvoorbeeld het avondeten of doet boodschappen.
 • Samen met de cliënt zorg je voor een opgeruimde kamer.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
Als Assistent Begeleider ben jij in staat het gedrag van de cliënten als hulpvraag te zien. Er komt (verbale en fysieke) agressie voor. Training en scholing in zowel weerbaarheidstechnieken als methoden om gedrag te lezen en te sturen zijn een verplicht onderdeel van het begeleiderschap.

'Wat ik het mooist vind aan mijn baan is werken met gevoel en beweging. Niets is een trucje.'

Waar kom je te werken

Je komt te werken op de gezellige woning Isengardlaan 1 op locatie Nieuwenoord in Baarn. Naast de gezamenlijke woon- en eetkamer en tuin hebben de cliënten hun eigen slaapkamer, waar zij zelf tijd kunnen doorbrengen. Voor jongvolwassenen die behoefte hebben aan minder prikkels, zijn er 2 appartementen met een eigen woon- en slaapkamer en badkamer. Wij hebben veel contact met de ouders van de cliënten. Samen bespreken we ideeën, wensen en problemen. Ook organiseren we samen gezellige activiteiten, bijvoorbeeld rond de feestdagen.

Je komt terecht in een team dat in opbouw is en de stap naar taakvolwassenheid maakt. Een jong, dynamisch team met uiteenlopende achtergronden en talenten. Humor is belangrijk, maar ook elkaar opvangen na een incident, klaar staan voor elkaar, draagvlak creëren en de visie van Amerpoort uitdragen.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Binnen Amerpoort wordt er binnen de MVG doelgroep gewerkt volgens Spoor A en is het belangrijk dat er wordt gestreefd naar het (herstel van het) gewone leven voor de cliënten. Binnen Spoor A zijn drie pijlers van groot belang: Relatie, Programma en Perspectief/groei.

Wij vragen

 • Je hebt relevante werk- of stage ervaring in het begeleiden van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 2), bijvoorbeeld MMZ of helpende zorg en welzijn.
 • Je kunt ingrijpen en adequaat handelen bij conflictsituaties.
 • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
 • Er kan sprake zijn van psychische belasting bij het werken in - soms - risicovolle situaties.
 • Dienstenpatroon is onregelmatig. Je draait géén nacht- of slaapdiensten (hiervoor is een speciale nachtdienst aanwezig).
 • We werken met een leefgemeenschap, wat inhoudt dat we op verschillende dagbestedingslocaties ondersteunen. Hoofdzakelijk daar waar onze cliënten werken, het komt voor dat je ook met andere cliënten werkt.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Je volgt als nieuwe medewerker de Spoor A-leergang binnen Amerpoort. Evenals scholing met betrekking tot medicatie en epilepsie.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor Coachend coördinerend begeleiden, intervisie of juist Spoor A.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.707,- en max. €2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jonne Korthuis (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 82 17 41 57.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 26 augustus 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider