Assistent Begeleider MVG Isengardlaan 3 (Weekendkracht, Baarn)

Ben jij op zoek naar een leuke (bij)baan voor in het weekend, een baan die je makkelijk kan combineren naast je studie? Sta je stevig in je schoenen en zie je moeilijk verstaanbaar gedrag als hulpvraag? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga jij doen

Jij zorgt als Assistent Begeleider MVG (moeilijk verstaanbaar gedrag) voor veiligheid en duidelijkheid en een fijne sfeer voor de 6 jong mannen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Deze cliënten kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen en hebben een intensieve zorgvraag. Je geeft hen het vertrouwen dat jullie samen elke dag een stap verder komen, ondanks dat er soms sprake is van lastige situaties met moeilijk verstaanbaar gedrag, waaronder (fysieke en verbale) agressie. Het moeilijk verstaanbaar gedrag wordt gezien als een vorm van communicatie en kan indirect worden veroorzaakt door bijvoorbeeld overvraging, onduidelijkheid, autisme, hechtingsproblematiek, etc.

 • Je helpt cliënten zich veilig en prettig te voelen en zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen zijn vastgelegd in een persoonlijk plan.
 • Samen met collega's zorg je voor een aangename en huiselijke sfeer op de groep en streef je naar een zo prettig en 'normaal' mogelijk leven voor de cliënt.
 • Je werkt gestructureerd, methodisch en cyclisch.
 • Je helpt met ondersteunende (huishoudelijke) werkzaamheden met of zonder cliënten. Je kookt bijvoorbeeld het avondeten of doet boodschappen.
 • Samen met de cliënt zorg je voor een opgeruimde kamer.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.

'Voor ons als begeleiding is het zo belangrijk om te luisteren naar het fluisteren van onze cliënten, zodat ze niet over ons heen hoeven te schreeuwen'

Eline Vos, Coördinerend Begeleider op een MVG-locatie

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Isengardlaan 3. Op deze woning wonen 6 jonge mannen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals autisme, hechtingsstoornis en smith magenis syndroom. Deze cliënten kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen en hebben een intensieve zorgvraag. Meerdere cliënten op Isengardlaan 3 krijgen individuele begeleiding. Jij zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving waardoor cliënten kunnen groeien en zichzelf kunnen ontplooien. Ouders worden nauw betrokken bij de zorgvraag rondom hun kinderen.

Je komt terecht in een jong en enthousiast team van ongeveer 12 medewerkers. Je werkt gezamenlijk en overleggen is belangrijk. Je komt terecht in een taakvolwassen team dat zelfstandig taken uitvoert en bijvoorbeeld zelf roostert.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Je werkt samen met collega's in een taakvolwassen team (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Binnen Amerpoort wordt er binnen de MVG doelgroep gewerkt volgens Spoor A en is het belangrijk dat er wordt gestreefd naar het (herstel van het) gewone leven voor de cliënten. Binnen Spoor A zijn drie pijlers van groot belang:

 • Relatie: als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de cliënt aan.
 • Programma: je helpt de cliënt bij het vormgeven en ondernemen van een goed passend, uitdagend en evenwichtig dagprogramma met een goede balans tussen inspanning en ontspanning.
 • Perspectief/groei: Als begeleider stel je jezelf steeds de vraag 'wat is het perspectief van deze cliënt?' of 'waar willen we met hem of haar naartoe?'. Je streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de cliënt.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring of relevante stage-ervaring in het begeleiden van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 2), bijvoorbeeld Helpende Zorg en Welzijn, of je volgt op dit moment een zorggerelateerde mbo of hbo-opleiding (minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ, Social Work, SPW of SPH.
 • Je kunt ingrijpen en adequaat handelen bij conflictsituaties.
 • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
 • Je bent je ervan bewust dat er sprake kan zijn van psychische belasting bij het werken in - soms - risicovolle situaties.
 • Je werkt 2 weekenden per maand (je draait géén nachtdiensten, hiervoor is een nachtdienstploeg aangesteld).

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Je volgt als nieuwe medewerker de Spoor A-leergang binnen Amerpoort. Evenals scholing met betrekking tot medicatie en epilepsie.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract voor 2 weekenden per maand, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.707,- en max. €2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Eline Vos (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 20 65 36 55.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 5 augustus 2019. De eerste gesprekken kunnen plaatsvinden gedurende de looptijd van deze vacature.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider