(assistent) Begeleider MVG Isengardlaan 5 en 7 (16-32 uur, Baarn)

Relatie, programma en groei zijn steekwoorden voor deze uitdagende baan. Iedere dag is bijzonder! Ga jij de uitdaging aan en probeer jij elke dag aan de unieke hulpvragen van de jongvolwassenen te voldoen? Treed de dag met humor tegemoet en reageer!

Wat ga jij doen

Je ondersteunt en begeleidt al (assistent) Begeleider MVG 10 jong volwassenen met een verstandelijke beperking gecombineerd met psychiatrische en/of psychische problematiek, wat zich uit in moeilijk verstaanbaar gedrag ( MVG). Met dit moeilijk verstaanbaar gedrag word je dagelijks in meer of mindere mate geconfronteerd. Jij weet wat je te doen staat wanneer er zich problemen (gaan) voordoen en je kan hierbij oplossingsgericht denken en handelen.

De meeste cliënten zijn erg energiek, daardoor zal je veel buitenactiviteiten met ze ondernemen. Ook worden er activiteiten als zwemmen en sport en bewegen aangeboden, waarbij ook jij deelneemt en helpt ondersteunen.

Tijdens je werk als (assistent) Begeleider is het een pré om te staan voor je eigenheid en (naast het nemen van je verantwoordelijkheid voor de cliënten en je taken) de dag met humor tegemoet te zien. Er wordt zowel individueel als in teamverband gewerkt. Elke dag probeer je te voldoen aan de unieke hulpvragen van de cliënten.
 • Je houdt de ontwikkeling van de cliënt in relatie tot de afspraken in het persoonlijk plan nauwlettend in de gaten.
 • Je verricht mogelijk verpleegtechnische handelingen.
 • Je beantwoordt vragen en verstrekt informatie aan het (sociale) netwerk van de cliënt. Dit doe je vanzelfsprekend samen met collega's en organisaties binnen en buiten de zorg.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.

'Wat ik het mooist vind aan mijn baan is werken met gevoel en beweging. Niets is een trucje.'

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Isengardlaan 5 en 7. Deze woning is gelegen op het bosrijke instellingsterrein van Nieuwenoord in Baarn. In deze woning wonen 10 cliënten met een verstandelijke beperking gecombineerd met psychiatrische en/of psychische problematiek. Alle cliënten drukken op hun eigen unieke manier een stempel op de groep. Dit maakt dat het een pittige, maar zeker ook gezellige groep is. De groep is opgedeeld in 2 huiskamers en je werkt op beide huiskamers. Naast je werkzaamheden op de woning, werken we ook nauw samen met dagbesteding. In overleg is het mogelijk om werken op wonen en dagbesteding te combineren.

Binnen de MVG doelgroep op Amerpoort wordt gewerkt volgens Spoor A en is het belangrijk dat er wordt gestreefd naar het (herstel van het) gewone leven voor de cliënten. Binnen Spoor A zijn drie pijlers van groot belang:
 • Relatie: als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de cliënt aan.
 • Programma: je helpt de cliënt bij het vormgeven en ondernemen van een goed passend, uitdagend en evenwichtig dagprogramma met een goede balans tussen inspanning en ontspanning.
 • Perspectief/groei: Als begeleider stel je jezelf steeds de vraag 'wat is het perspectief van deze cliënt?' of 'waar willen we met hem of haar naartoe?'. Je streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de cliënt.
Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Wij vragen

 • Je staat stevig in je schoenen en durft te handelen in stressvolle situaties.
 • Je staat open voor het ontvangen van feedback en weet dit in de praktijk toe te passen.
 • Je hebt ervaring met gerichte agressie, zowel verbaal als fysiek en deinst hier niet voor terug.
 • Je bent flexibel in de breedste zin van het woord, namelijk: snel kunnen schakelen in situaties, overzicht hebben en creëren, maar ook ruilen van diensten met je collega's en zowel op de groep als individueel willen werken.
 • Je kijkt verder dan enkel het vertoonde gedrag, maar probeert te achterhalen waar dit voor staat.
 • Je hebt een positieve instelling en staat met humor op de werkvloer.
 • Met passie ga en sta je voor deze doelgroep.
 • Je kan samenwerken in het leven van alledag met de cliënt, het cliëntsysteem (het netwerk) en andere professionals en betrokkenen.
 • Je kan omgaan met complexiteit, beschikt over een groot reflectievermogen, kan je eigen handelen verantwoorden en legitimeren en je draagt bij aan de ontwikkeling van het beroep.
 • Je weet dat het werken met mensen dynamisch is, zo ook de ontwikkelingen en trends die het werken met mensen en welbevinden beïnvloeden.
 • Je hebt een opleiding met betrekking tot de zorg hebt gedaan, minimaal niveau 3 (bijvoorbeeld SPW of MZ). Of je bent bereid om deze te volgen.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals weerbaarheid training / medicatie cursus, autisme en de Leergang 'moeilijk verstaanbaar gedrag'.
 • Een halfjaarcontract van 16-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kom je in dienst als:
  • Begeleider: met een salaris van min. €1.898,- en max. €2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Assistent Begeleider: met een salaris van min. €1.707,- en max. €2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Wouter Vermeulen (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 22 98 72 28.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 3 juni 2019. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden gedurende de looptijd van deze vacature.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider