Assistent Begeleider MVG Parnassia (30 uur, Soest)

Ben jij de enthousiaste ondernemende Assistent Begeleider die zorgzaam kan begeleiden en stevig in je schoenen staat? Spreekt het jou aan om aan persoonlijke ontwikkeling van cliënten met een ernstige verstandelijke beperking en autisme te werken?

Wat ga jij doen

Je biedt als Assistent begeleider MVG de cliënten een voorspelbaar dagprogramma in een ontspannen sfeer, waarbij voorop staat dat de cliënten zichzelf kunnen zijn. Behalve een ernstig verstandelijke beperking hebben deze 7 jong volwassen cliënten moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). De meeste cliënten hebben autisme. Jij weet wat je te doen staat als er zich problemen (gaan) voordoen.

Als Assistent Begeleider ondersteun en begeleid je cliënten op basis van de gemaakte afspraken in het persoonlijke plan. Je werkt volgens de individuele dagprogramma's en zorgt voor een prettig en stabiel leefklimaat. Je werkt, onder andere, volgens methodiek 'de Curve' en zorgt er op deze manier voor dat de cliënt balans tussen inspanning en ontspanning ervaart. Deze methodiek ga jij je helemaal eigen maken. Vanaf maart 2018 is Parnassia gestart met de 'proeftuin meerzorg' waardoor er nog meer nadruk gelegd kan worden op de individuele ontwikkeling van de cliënten.

 • Je levert een bijdrage aan de uitvoering van het persoonlijk plan van de cliënten.
 • Je doet ondersteunende (huishoudelijke) werkzaamheden, zoals het bereiden van warme maaltijden voor de bewoners en het doen van boodschappen met of zonder cliënten.
 • Je zorgt voor een opgeruimde en nette kamer voor en met de cliënt.
 • Je bent uitermate oplettend en rapporteert bijzondere situaties in het elektronisch dossier.
 • Soms begeleid en ondersteun je cliënten naar activiteiten of een bezoek aan de huisarts, tandarts of andere specialisten.
 • Samen met je teamleden zorg je voor de uitvoering van organisatorische taken die belangrijk zijn voor het team. Je hebt hierin een of meerdere aandachtsgebieden.
 • Je doet mee aan werkbesprekingen binnen het team.

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Parnassia. Naast een waardevolle bijdrage te leveren aan cliënten, lever jij ook een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van het team van Parnassia. De nadruk zal hierbij liggen op de ontwikkeling naar taakvolwassen werken. Het team waarin je terecht komt is gemotiveerd hier samen met jou enthousiast aan te werken! Binnen het team Parnassia heerst een positief leerklimaat. Dat wil zeggen dat jij alle ruimte krijgt om aan competenties te werken en je verder te ontwikkelen.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (minimaal niveau 2) op het gebied van zorg of begeleiding.
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking gecombineerd met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt affiniteit met werken met mensen met autisme en weet aansluiting te vinden bij deze doelgroep.
 • Je kunt ingrijpen en adequaat handelen bij conflictsituaties.
 • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
 • Er kan sprake zijn van psychische belasting bij het werken in - soms - risicovolle situaties.
 • Je vindt het geen probleem te werken in een onregelmatig dienstpatroon. Je werkt alle voorkomende diensten, dus ook avonden, weekenden en slaapdiensten.

Wij bieden

 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals onze interne scholing moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Werken in een zelfsturend (taakvolwassen) team.
 • Een jaarcontract van 30 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.707,- en max. €2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Ronald Roselle (Begeleider) op tel. 035 - 609 61 12.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 3 juni 2019. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider