Assistent begeleider Nieuwenoordlaan 5-7 (18 uur, Baarn)

Wij zoeken jouw unieke kwaliteiten, flexibele inzetbaarheid en goede zorg voor elf cliënten in onze woongroep! Kom jij ons team versterken?

Wat ga jij doen

Jij biedt als Assistent Begeleider goede zorg en ondersteuning aan elf volwassenen met een verstandelijke meervoudige beperking in de leeftijd van 40 tot 77 jaar. Deze cliënten hebben naast een ernstige verstandelijke beperking, ook lichamelijke beperkingen en hebben intensieve verzorging, verpleging en begeleiding nodig. Jij ziet het als uitdaging om deze cliënten beter de leren begrijpen. Dit doe je onder andere door het aflezen van hun mimiek of lichaamstaal.

 • Je helpt met ondersteunende (huishoudelijke) werkzaamheden. Je kookt bijvoorbeeld het avondeten of doet boodschappen.
 • Je helpt mee met de uitvoering van algemene dagelijkse handelingen met de cliënt (denk aan wassen, aankleden en medicatie geven).
 • Soms begeleid en ondersteun je cliënten naar activiteiten of een bezoek aan de huisarts, tandarts of andere specialist.
 • Je werkt nauw samen met collega's van de dagbesteding en bent hier ook zelf inzetbaar.
 • Je beantwoord vragen en verstrekt informatie aan het (sociale) netwerk van de cliënt.
 • Jij signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collegas.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (Denk aan veiligheid, roosteren of financiën. Dit soort taken verdeel je onderling, zodat je iets doet dat bij je past).
 • Je doet mee aan het werkoverleg met het team.
Onze cliënten communiceren voornamelijk non-verbaal, maar wanneer je hen leert kennen is hun communicatie erg sterk en kleurrijk, het is een uitdaging, maar je krijgt er veel voor terug!
Lisette | Begeleider op een woonlocatie in Baarn

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zon 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

De locatie waar je komt te werken is Nieuwenoordlaan 5 & 7. Dit is een ruime, geschakelde woning waarbinnen twee groepen gesitueerd zijn, voor in totaal elf mensen met een ernstige verstandelijk meervoudige beperking. Iedere cliënt van Nieuwenoordlaan 5 & 7 heeft een eigen slaapkamer. De cliënten maken gebruik van een gezamenlijke badkamer, woonkamer en keuken.

Op beide groepen zijn de cliënten volledig afhankelijk van de begeleiding en deze is vooral gericht op de zorg en ondersteuning. De cliënten hebben allemaal hun eigen zorgvraag en karakters, zij communiceren non verbaal en dat vraagt van de begeleiding geduld en observatie maar ook uitdaging om te onderzoeken en te ondernemen. De werkzaamheden bestaan uit het bieden van de dagelijkse algehele zorg, huishoudelijke taken en het aanbieden/ondernemen van activiteiten.

Nieuwenoordlaan 5 heeft 6 cliënten waarvan 1 cliënt rolstoel gebonden, de andere 5 cliënten kunnen zich binnen huis zelfstandig verplaatsen. Het accent van begeleiding op deze woongroep ligt op het bieden van een veilige leefomgeving, het aanbieden en ondernemen van activiteiten, een balans creëren tussen prikkels en rust.

Nieuwenoordlaan 7 heeft 5 cliënten waarvan 3 rolstoel gebonden, en 2 cliënten die mobiel zijn maar te allen tijde ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Het accent op deze woongroep ligt op het bieden van een veilige leefomgeving, het creëren van een balans tussen rust en prikkels.

Voor beide groepen geldt dat de cliënten de wereld overwegend lichaamsgebonden ordenen en enkele cliënten beginnend associatief.

Het team waarin je terecht komt is een open en sociaal team, allemaal met hun eigen kennis, vaardigheden en kwaliteiten. Familie en activiteiten ondernemen staat centraal.

Naast de diversiteit aan karakters staan zij allemaal voor een gezamenlijk doel; de cliënten.

Wij vragen

 • Een relevante afgeronde mbo-opleiding (minimaal niveau 2) op het gebied van zorg en begeleiding, Maatschappelijke zorg, Verzorgende, SPW.
 • Een flexibele, enthousiaste en betrouwbare persoonlijkheid, een persoon die initiatief neemt en opzoek is naar wat de cliënt nodig heeft.
 • Een communicatief vaardige collega met een open houding.
 • Je hebt affiniteit met werken met mensen met een ernstige verstandelijke en meervoudige beperking en weet aansluiting te vinden bij deze doelgroep.
 • Er is sprake van een onregelmatig dienstenpatroon.
 • Er zijn geen nacht- en/of slaapdiensten.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals EHBE, Medicatietrainingen of Sondevoeding.
 • Een jaarcontract van 18uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.643,- en max. 2.449,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen metChris Israël (Clustermanager) optel. 035 - 647 5500.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met dinsdag 25 september 2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Direct solliciteren

Je hebt nog 1 dag om te solliciteren