Assistent Begeleider Prins Bernhardlaan en Vinkenoord (oproepbasis, Vinkeveen)

Naast je opleiding inzetbaar zijn als invalkracht op locaties Prins Bernhardlaan en locatie Vinkenoord in Vinkeveen en zo werkervaring opdoen? Of toe aan een nieuwe uitdaging en ben flexibel inzetbaar? Solliciteer dan nu!

Wat ga jij doen

Je ondersteunt en begeleidt als Assistent Begeleider op locatie Prins Bernhardlaan en locatie Vinkenoord jong volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. De jongeren wonen voor het eerst op zichzelf, wat van jou een ontwikkelingsgerichte begeleiding vraagt. Je zal op beide locaties komen te werken als oproepmedewerker. Ook individueel zorgaanbod op het gebied van stoornissen in het autismespectrum en epilepsie zijn mogelijk.

Je werkt samen met de cliënten aan de zelfredzaamheid, ontwikkeling, persoonlijke verzorging en vrijetijdsbesteding op basis van de afspraken vanuit het persoonlijk plan. Naast het werken met de cliënten, voer je ook dagelijkse taken uit zoals: koken, boodschappen doen en huishoudelijke werk.

Je bent werkzaam op de woongroepen en ook inzetbaar op de dagbestedingslocatie in de Broedplaats in Vinkeveen. De diensten bestaan uit dagdiensten, tussendiensten, late dagdiensten en slaapdiensten. Je werkt zelfstandig, pro-actief en je bent creatief in het bedenken van oplossingen.

'Jonge mensen in hun kracht zetten en werken aan het vergroten van hun zelfstandigheid. Ik mag daaraan bijdragen met een fantastisch team!’

Anouch Koppenaal, Coördinerend Begeleider op de Prins Bernhardlaan in Vinkeveen

Waar kom je te werken

Locatie Bernhardlaan, Vinkenoord en dagbesteding de Broedplaats zijn op loopafstand van elkaar. De locaties zijn voor jongvolwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Op de Prins Bernhardlaan wonen 12 bewoners en op de locatie Vinkenoord wonen 15 bewoners en is er een logeerplek. Beide locaties hebben woonkamers voor algemeen gebruik waar de bewoners ook kunnen eten met de groep. Begeleiders zijn 24 uur per dag aanwezig. De jongeren werken of gaan naar dagbesteding in de buurt. Dit varieert van werken op de manege of in een supermarkt tot werken bij het verzorgingstehuis.

Deze locaties zijn gestart als ouderinitiatief en het team werkt dan ook nauw samen met de actieve en betrokken ouders.

De dagbesteding is op loopafstand van de woonlocaties. Het is gericht op samenwerking en meedoen in de wijk. Daarnaast wordt er gewerkt aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de betreffende cliënten. Er wordt vraaggericht en cliëntvolgend (wonen en dagbesteding) gewerkt. Het team ondersteunt ook een aantal ambulante cliënten die in de wijk wonen.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante mbo-opleiding (minimaal niveau 3) en ervaring in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de doelgroep matig/licht verstandelijk beperkt en autisme spectrum stoornis.
 • Je bent flexibel, duidelijk, kunt relativeren en hebt humor.
 • Je bent pro-actief en ondernemend.
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een open en professionele houding.
 • Je hebt een ondersteunende begeleidingsstijl welke gericht is op het versterken en uitbouwen van de competenties van de cliënten.
 • Je bent bereid om een medicatie/epilepsie cursus te volgen via Amerpoort (2- daagse cursus).

Wij bieden

 • Een oproepcontract voor de duur van in eerste instantie 1 jaar.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals medicatie training, epilepsie training en andere trainingen die van toepassing zijn op de werkvloer.
 • Een salaris als van min €1.707,- en max €2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!
 • Werken in een zelfsturend (taakvolwassen) team.

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Cindy Panhuis (Secretaresse Amerpoort locaties Vinkeveen) mail: c.panhuis@amerpoort.nl of op tel. 06 - 83 70 38 34.

Reageren op deze vacature kan tot en met dinsdag 22 oktober 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider