Begeleider Vijverlaan 1 (24 -32 uur, Baarn)

Wil je graag werken met ouder wordende cliënten die houden van gezelligheid en een positieve sfeer? Dan is deze baan voor jou!

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Je komt te werken op locatie Vijverlaan 1 op het bosrijke terrein van Nieuwenoord in Baarn. Vanuit de woongroep is er samenwerking met Vijverlaan 3 en dagbesteding., dit betekent dat je soms een gedeelte van je dienst op een andere groep werkt.

Vijverlaan 3 is een locatie vergelijkbaar met Vijverlaan 1, met meer accent op ADL zoals omkleden, douchen en persoonlijke hygiëne.

De extra taken, zoals de processen rondom cliënten, liggen op Vijverlaan 1.

Team Vijverlaan 1 bestaat uit 7 medewerkers. We zijn actief en daadkrachtig. We ontwikkelen ons naar een taakvolwassen team en hebben als team de verantwoordelijkheid om de locatie goed te organiseren. Er wordt regelmatig overlegd, maar zelf mag je ook beslissingen nemen, of het team roept hulp in van buitenaf.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

'Als onze bewoners genieten, genieten wij als begeleiders ook!'

Esther Riehl, Coördinerend Begeleider op een woning in Soest

Wat mag je doen

Je biedt als Begeleider goede zorg en ondersteuning aan 8 ouder wordende cliënten met een ernstige verstandelijke beperking met wisselende zelfredzaamheid.De groep bestaat uit 7 mannen en 1 vrouw. Je krijgt te maken met cliënten met Downsyndroom, niet aangeboren hersenletsel (NAH) en autisme. Alle cliënten hebben hun eigen interesses en mogelijkheden en ook als groep ondernemen we activiteiten, zoals naar het Cultureel Centrum of uit eten gaan.

 • Je werkt soms alleen, maar ook regelmatig samen met een collega om de cliënten te ondersteunen bij dagelijkse activiteiten of hobby's
 • Je krijgt een aantal cliënten onder je hoede, maakt voor hen de evaluatieverslagen en houdt het cyclisch proces bij. Je voert jaarlijks een evaluatiegesprek met de collega van dagbesteding, de verwant en de gedragsdeskundige. Je kunt luisteren naar de verwant en hun wensen of zorgen horen.
 • Je bent oplettend als het gaat om veranderingen in gedrag en functioneren van de cliënt ten behoeve van hun gezondheid.
 • Je hebt een extra taak zoals ARBO, financiën of roosteren.
 • Je werkt soms alleen en regelmatig samen met een collega om de cliënten te ondersteunen bij dagelijkse activiteiten of hobbys.
 • De samenwerking met dagbesteding wordt op dit moment verder ontwikkeld. Dat betekent dat je in de toekomst mogelijk een deel van je dienst op dagbesteding werkt.

Hoe waarderen wij jou

 • Een vast contract voor 24-32 uur per week,
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden welke voor het team nodig zijn of voor jou passend zijn.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Wat breng jij mee

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring of je hebt relevante stage-ervaring.
 • Je bent bereid om naar je eigen handelen te kijken en met collega's uit te wisselen over manieren van omgaan met de cliënt. Ook ben je bereid om feedback te geven aan anderen.
 • Je hebt humor en wilt een gezellig team hebben om in te werken.
 • Je hebt ervaring met het verrichten van verpleegtechnische handelingen of bent bereid dit te leren.
 • Je vindt het geen probleem te werken in een onregelmatig dienstenpatroon met diensten tussen 7.00 - 22.30 uur. Er is nu sprake van een aantal diensten van 5 a 6 uur die uitgebreid worden bij samenwerking met dagbesteding. Je hoeft géén nacht- en/of slaapdiensten te werken.

Nog vragen of direct solliciteren?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Fanny Hübner (Coördinerend Begeleider) of met Vijverlaan 1 op tel. 035 - 647 54 97.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met 16 december 2019.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider