(assistent) Begeleider Vijverlaan 21 (28-32 uur, Baarn)

Ben jij flexibel, sociaal, spontaan, open, eerlijk, heb je humor en zet JIJ je graag in voor de medemens, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga jij doen

Jij biedt als Begeleider goede zorg en ondersteuning aan 8 jongeren en jongvolwassenen met een ernstige verstandelijke beperking. In de leeftijd van 14 tot 28 jaar, één cliënt is 56 jaar oud. 2 van hen zijn rolstoelgebonden, de andere cliënten kunnen zich binnen de woning zelfstandig verplaatsen. Daarnaast krijgen 3 cliënten 1-op-1 begeleiding vanuit de woongroep.

 • Je zorgt allereerst voor een veilige leefomgeving, persoonlijke ontwikkeling en het aanbieden en ondernemen van activiteiten.
 • Daarnaast creëer jij een balans tussen prikkels en rust.
 • Soms begeleid en ondersteun je cliënten naar activiteiten of een bezoek aan de huisarts, tandarts of andere specialist.
 • Samen met de cliënt zorg je voor een opgeruimde kamer.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om.
 • Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (Denk aan veiligheid, roosteren of financiën. Dit soort taken verdeel je onderling, zodat je iets doet dat bij je past).
 • Je helpt met ondersteunende (huishoudelijke) werkzaamheden, met of zonder cliënten (je kookt bijvoorbeeld het avondeten of doet boodschappen).
 • Je doet mee aan het werkoverleg met het team.
Als Begeleider bij Vijverlaan 21 word je ook ingezet over de grens van het team op een dagbestedingslocatie waar nauw mee wordt samengewerkt. Daarnaast werken collega's van deze dagbesteding ook samen met het team woonondersteuning.

Waar kom je te werken

Je komt te werken op Vijverlaan 21. Iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer. De cliënten maken gebruik van een gezamenlijke badkamer, woonkamer en keuken.

De cliënten zijn volledig afhankelijk van de begeleiding en deze is vooral gericht op de zorg en ondersteuning. Omdat het een groep met jong volwassenen is, is ontwikkelingsgericht denken en handelen van groot belang. De cliënten hebben allemaal hun eigen zorgvraag en karakters, zij communiceren non verbaal en dat vraagt van jou als Begeleider geduld en observatie, maar ook uitdaging om te onderzoeken en te ondernemen. De cliënten ordenen de wereld overwegend lichaamsgebonden dan wel beginnend associatief.

Het team is een open en sociaal team, allemaal met hun eigen kennis, vaardigheden en kwaliteiten. Familie en activiteiten ondernemen staat centraal. Naast de diversiteit aan karakters staan zij allemaal voor een gezamenlijk doel; de cliënten.

Vijverlaan 21 bevindt zich op locatie Nieuwenoord in Baarn.

Nieuwenoord is als een dorp: midden in de natuur, waar mensen van oud tot jong, met uiteenlopende mogelijkheden, wonen en samenwerken. Er is een goede balans tussen veiligheid en levendigheid, zodat bewoners, familieleden en medewerkers zich thuis voelen. Dit woonpark biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en uiteenlopende activiteiten te ondernemen op een plek en manier die past bij de wensen van de verschillende bewoners. Hier help je elkaar wanneer dat nodig is. Daar waar het kan trek je erop uit om iets te ondernemen of haal je de buitenwereld naar binnen.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in het team dat taakvolwassen werkt (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 2), bijvoorbeeld Helpende Zorg en Welzijn.
 • Je hebt ruime werkervaring met het werken met mensen met een verstandelijke beperking en/of relevante stage-ervaring.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je bent flexibel.
 • Je werkt onregelmatig de diensten liggen tussen de 07.00 's ochtends en 22.30 's avonds. Ook in de weekenden en op feestdagen. Je draait géén nachtdiensten of slaapdiensten.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Je kan ook worden ingezet op vergelijkbare woon- en dagbestedingslocaties.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kom je in dienst als Begeleider of Assistent Begeleider:
  • Als Begeleider: Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Als Assistent Begeleider: Een salaris van min. €1.707,- en max. €2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Chris Israël (Clustermanager) op tel. 035 - 647 55 00.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 2 september 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider