(assistent) Begeleiders MVG (nieuwe) teams Cariljonplein (16-32 uur, Baarn)

We zijn er bijna maar nog niet helemaal! Ben jij klaar voor een uitdaging? Werk jij daarnaast gestructureerd en zorg jij voor veiligheid en duidelijkheid voor cliënten met een zeer intensieve zorg- en begeleidingsvraag? Lees verder en reageer nu!

Wat ga jij doen

Cariljonplein 1, 1A en 3 zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om nieuwe mensen te werven voor de (nieuwe) teams, maar het is nog niethelemaal klaar. Ga jij de uitdaging aan als Assistent Begeleider, als Begeleider of ben jij iemand die misschien wel flexibel inzetbaar wil zijn binnen alle drie deze woningen? Samenwerking, expertise en enthousiasme voor het vak staan centraal!

Jij zorgt als begeleider MVG voor veiligheid en duidelijkheid voor volwassenen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Deze cliënten vertonen gedrag wat moeilijk te verstaan is voor de buitenwereld (MVG) en hebben intensieve, gespecialiseerde begeleiding nodig. Je geeft hen het vertrouwen dat jullie elke dag een stap verder komen, ondanks dat dit soms voor lastige situaties kan zorgen. Gedragsproblematiek en (fysieke en verbale) agressie is in meer en mindere mate toch regelmatig aan de orde. Het moeilijk verstaanbare gedrag kan je zien als een manier van communiceren en kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld autisme, een hechtingsstoornis of andere psychiatrische/psychische problematieken.

De bewoners van deze groepen vragen van jou als Begeleider dat je zelfs de kleinste signalen kan opvangen. Doordat sommige cliënten zich verbaal niet kunnen uitdrukken, werk je met specifieke communicatiemiddelen, zoals pictos, verwijzers en gebaren.

Jij vindt het een uitdaging om samen met je nieuwe team de locaties verder vorm te geven!

 • Je helpt de cliënten zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen zijn samen met de cliënt en zijn omgeving vastgelegd in een persoonlijk plan.
 • Je levert input voor deze persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je werkt gestructureerd, methodisch en cyclisch.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collegas.
 • Je zorgt, samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.
Niemand vertoont ‘zomaar’ gedrag. Dat komt altijd ergens vandaan, uit een emotie, pijn of een ander ongemak. Je moet het zo zien dat probleemgedrag geen probleem is, maar een hulpvraag. Toen ik dat besefte, werd het voor mij als begeleider makkelijker en steeds leuker.
Ilona Oskam | Begeleider MVG, daarnaast geeft zij met haar blog op www.amerpoort.nl 'een stem aan' cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Binnen Amerpoort wordt er gewerkt volgens Spoor A; de visie en werkwijze op het werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Het doel van Spoor A is om de cliënt het gewone leven te laten ervaren. Iedere cliënt heeft recht op een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, een uitdagend en evenwichtig dagprogramma en een groei naar minder afhankelijkheid en meer kwaliteit van leven.

Je komt te werken op een van de woningen op het Cariljonplein (1, 1a of 3).

Cariljonplein 1 is een woning voor zes volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking waarvan er één individuele begeleiding krijgt op haar appartement. Daarnaast heeft één bewoner een maagsonde. Een aantal bewoners zijn rolstoel afhankelijk. De bewoners delen de woonkamer waarin zij gezamenlijk activiteiten ondernemen. Daarnaast heeft elke bewoner een individueel dagprogramma gericht op de persoonlijke hulpvraag. Er wordt veel aandacht besteed aan de invulling van vrije tijd, denk aan wandelen, fietsen, zwemmen en lekker eten. Ook gaan de bewoners graag uit eten, dagjes weg of op vakantie. De bewoners vragen om begeleiders die zelfs de kleine signalen opvangen. Doordat zij zich verbaal niet kunnen uitdrukken, wordt er gewerkt met specifieke communicatiemiddelen, zoals pictos, verwijzers en gebaren. Op deze woning kan het voorkomen dat je verpleegtechnische handelingen moet verrichten.

Cariljonplein 1A is een ruime woning voor zes volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking en een speciale zorg- en/of begeleidingsvraag. De bewoners delen de woonkamer, waarin zij gezamenlijk activiteiten ondernemen. Daarnaast heeft elke bewoner een individueel dagprogramma gericht op de persoonlijke hulpvraag. Er wordt veel aandacht besteed aan de invulling van vrije tijd, denk aan wandelen, fietsen, zwemmen en lekker eten. Ook gaan de bewoners graag uit eten, dagjes weg of op vakantie. De kracht van Cariljonplein 1A is de speciale begeleiding en zorg in een gefundeerd pedagogisch klimaat aan mensen met een specifieke en bijzondere hulpvraag. Deze cliënten hebben - naast een verstandelijke beperking - autisme en vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag.

Cariljonplein 3 is een nieuwe woning die ruimte biedt aan (jong) volwassenen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Op dit moment is de woning in een opstartende fase waarbij de cliëntsamenstelling nog niet compleet is. Er wonen op dit moment drie volwassenen die behoefte hebben aan een uitdagend en gevuld dagprogramma. Daarnaast hebben zij ondersteuning nodig binnen de ADL en andere dagelijkse activiteiten. Er wordt veel aandacht besteed aan de invulling van vrije tijd, waarbij bewegingsactiviteiten een belangrijke rol spelen. De cliënten vragen van jou als Assistent Begeleider dat je hen vertrouwen geeft, doordat je duidelijk en gestructureerd werkt. Daarnaast is het belangrijk dat je zelfs hun kleine signalen opvangt. Doordat zij zich verbaal niet kunnen uitdrukken, wordt er gewerkt met specifieke communicatiemiddelen, zoals verwijzers en gebaren.

Je komt terecht in een nieuw en gedreven team dat werkt volgens de POWER Piramide met daarin een heldere taak- en rolverdeling. Teamgevoel en samen ontwikkelen zijn belangrijke themas.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring of stage-ervaringin het begeleiden van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 2 of 3), bijvoorbeeld MMZ of Helpende Zorg en Welzijn
 • Je kunt ingrijpen en adequaat handelen bij conflictsituaties.
 • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
 • Je kunt spanning bij de bewoners tijdig signaleren en daarop inspelen.
 • Er kan sprake zijn van psychische belasting bij het werken in -soms- onveilig aandoende situaties.
 • Je bent fysiek fit en mentaal veerkrachtig.
 • Je hebt passie voor het werken met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en autisme.
 • Je draait ochtend- en avonddiensten, op zowel werkdagen als in de weekenden en op feestdagen.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Iedere medewerker krijgt een introductiedag moeilijk verstaanbaar gedrag aangeboden die betrekking heeft op omgang met moeilijk verstaanbaar gedrag, een medicatie cursus en eerste hulp bij epilepsie.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals de leergang MVG.
 • Een jaarcontract van 16-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kom je in dienst in de functie van Begeleider of die van Assistent Begeleider.
  • Als Begeleider een salaris van min. 1.826,- en max. 2.701,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Als Assistent Begeleider 1.643,- en max. 2.449,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Nicole van der Velde (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 57 49 61 63.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met woensdag4 oktober 2017. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de vorm van een speeddate en deze vindt plaats op maandag 9of woensdag 11 oktober 2017.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Direct solliciteren

Je hebt nog 9 dagen om te solliciteren