Begeleider / Verzorgende Vosseveld Logeren (0 uur, Soest)

Heb jij geduld en een positieve instelling, kijk je graag naar mogelijkheden? Dan ben jij degene die we zoeken!

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Je komt te werken op het groene, parkachtige terrein Vosseveld in Soest. Hier staan 4 woningen en dagbesteding voor kinderen en jongvolwassenen. De dagbesteding wordt in het weekend omgezet naar een logeerhuis. Achter de dagbesteding is een belevingstuin en een mooi pad door het bos. Vosseveld is een nieuwe locatie met de nieuwste voorzieningen.

Je komt terecht in een zelfstandig werkend team met groot oplossingsvermogen. Communicatie en goede overdracht is van essentieel belang.

'Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.'

Wat mag je doen

Je biedt in het weekend en in de vakantieperiodes aan 3 logés met een ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen als Begeleider goede zorg en ondersteuning. De logés komen één à twee keer per maand logeren. Ze worden op vrijdagmiddag gebracht vanuit Kinderdagcentrum de Blauwe Vogel of vanuit huis en op zondag of maandag weer opgehaald. De logés zijn van verschillende leeftijden en hebben naast een ernstige verstandelijke beperking, ook lichamelijke beperkingen en hebben intensieve verzorging, verpleging en begeleiding nodig. Jij zorg voor een mooi logeerweekend met activiteiten die aansluiten bij de logés, denk aan snoezelen of een wandeling over het prachtige park van Vosseveld. Wat bedenk jij?

 • Je zorgt in de groep voor een goed logeerklimaat door de logés veiligheid, gezelligheid, structuur en overzicht te bieden.
 • Je onderhoudt contact met de ouders en andere belangrijke mensen uit het netwerk van de logés en je zorgt voor een relevante informatie uitwisseling. In dit contact heb je oog voor een gezonde balans tussen professionele afstand en nabijheid.
 • Je werkt in een stand alone situatie en wordt op zaterdag en zondag ondersteund door een ondersteunend medewerker. Er is terugval mogelijkheid op de woningen van Vosseveld.
 • Je verricht verpleegtechnische handelingen.
 • Je levert input voor het persoonlijk plan, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je signaleert en observeert, waarbij je bijzondere situaties bespreekt met de Coördinerend Begeleider.
 • Je staat proactief in je werk.

Is deze baan geschikt voor mij?
Het werken met kinderen en jong volwassenen is leuk en ook intensief. Het logeerweekend heeft niet alleen impact op de logé, maar ook op het leven van hun ouders. Jij kunt je als Begeleider van een logeerhuis inleven in wat het voor het gezin betekent, zonder daarin meegesleept te worden.

Je bent goed in staat om op vrijdagmiddag in een leeg huis aan te komen, het hele weekeinde intensief te werken en op zondagavond of maandagochtend het werk weer los te laten. Je werkt op invalbasis. Daarnaast ben je in de schoolvakanties 1 à 2 dagen per week inzetbaar.

Deze baan is goed te combineren met bijvoorbeeld een studie, een doordeweekse parttime baan of een contract bij het flexbureau van Amerpoort. Ook combineren sommige van je collega's deze baan met hun rol als ouder.

Hoe waarderen wij jou

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals cursussen epilepsie, medicatie, afstand & nabijheid.
 • Een 0-urencontract, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Wat breng jij mee

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante (bijna) afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde.
 • Je hebt enkele jaren relevante werk- of stage ervaring.
 • Je hebt ervaring met het verrichten van verpleegtechnische handelingen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je hebt kennis van het LACCS werken of bent bereid je daarin te verdiepen.
 • Werktijden: in een rooster van vrijdagmiddag tot maandagochtend en 1 à 2 dagen per week in de schoolvakanties, slaapdiensten horen bij het dienstenpatroon.
 • Je bent flexibel, zowel naar de kinderen toe, als in je werktijden.
 • Je vindt het prettig om afwisselend in teamverband en zelfstandig te werken.

Nog vragen of direct solliciteren?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Marloes Uffen (Coördinerend Begeleider Logeren) op tel. 06 - 83 80 71 64.

Dit is een doorlopende vacature. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden gedurende de looptijd van deze vacature.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider