Begeleider B Happy Home (24 uur, Eemnes)

Wil je graag werken bij een particulier wooninitiatief? Happy Home in Eemnes is op zoek naar een enthousiaste Begeleider die jong volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking kan ondersteunen. Lees snel verder!

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider B goede ondersteuning aan 16 jong volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Alle bewoners wonen zo zelfstandig mogelijk in hun eigen appartement. Happy Home heeft twee gemeenschappelijke woonkamers. Je biedt begeleiding aan waar nodig is. Je houdt het welzijn en de ontwikkeling van de bewoners in relatie tot de afspraken in het persoonlijk plan nauwlettend in de gaten.

Een aantal collega's zijn Begeleider C, omdat zij met name verantwoordelijk zijn voor de Persoonlijke Plannen. Daarnaast is er een teamleider die verantwoordelijk is voor het geheel.

 • Je ondersteunt de bewoners bij het zelfstandig wonen in een woonwijk, waar deelname aan de directe samenleving belangrijk is.
 • Je beantwoordt vragen en bent in overleg met de ouders van de bewoners.
 • Je levert mondelingen en schriftelijke input voor het persoonlijk plan van de bewoners.
 • Binnen het team heb je een signalerende en observerende functie, waarbij je bijzondere situaties registreert en bespreekt.
 • Voor praktische zaken over zorg en ondersteuning zoek je de samenwerking met de bewoner en mensen die voor hem/haar belangrijk zijn. Dit doe je vanzelfsprekend samen met collega's en organisaties binnen en buiten de zorg.
 • Net als je collega's ben je mede verantwoordelijk voor de uitvoering van organisatorische taken binnen het taakvolwassen (zelfsturende) team.
'Happy Home, een THUIS voor onze bewoners van waaruit zij wonen, werken en genieten! Dit kan alleen als er een goede samenwerking is tussen bewoners, teamleden, ouders en vrijwilligers en gelukkig is deze match al 4 jaar heel succesvol. Dit geeft ons als ouders een goed en vertrouwd gevoel. De bewoners staan op eigen benen en krijgen de (op maat) ondersteuning die zij nodig hebben.'
Angélina Bloemberg | 'Happy ouder'

Waar kom je te werken

Happy Home is een wooninitiatief dat door de ouders van jong volwassenen met een verstandelijke beperking is opgezet. Het is de wens van de ouders om een veilige en toch uitdagende woonvorm voor hun zoon of dochter te creëren van waaruit de jongeren kunnen deelnemen aan de samenleving.

De jongeren hebben elk hun eigen appartement met eigen keuken, slaapkamer en badkamer. Een belangrijke plaats is ingeruimd voor twee gemeenschappelijke ruimtes. Deze ruimtes zijn een ontmoetingsplaats waar gezamenlijke activiteiten plaatsvinden. De bewoners willen en kunnen veel zelf, maar hebben ook hulp en ondersteuning nodig bij onder meer hun dagelijkse activiteiten, waaronder koken en schoonmaken.

Voor meer informatie zie: Woongroep Happy Home.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 3).
 • Je bent een enthousiaste Begeleider en je wil graag werken in een prettige omgeving met een groep enthousiaste bewoners door wie ondersteunende begeleiding wordt gevraagd.
 • Je hebt affiniteit met het werken met mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking en je weet aansluiting te vinden bij deze doelgroep.
 • Je werkt in een onregelmatig dienstpatroon gedurende 7 dagen per week. Je draait ook mee in de nachtaanwezigheidsdiensten (zogenoemde slaapdiensten).
 • Je kan goed samenwerken met bewoners, ouders, netwerk en collega's. Je hebt bewustzijn op relaties, een invoelend vermogen, integriteit en omgevingsbewustzijn.

Wij bieden

 • Een jaarcontract van 24 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Werken in een taakvolwassen (zelfsturend) team.
 • Een salaris van min. 1.800,- tot max. 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jeannette Krikke (Teamleider) op tel. 06 - 10 71 04 38 of met Happy Home op tel. 035 - 369 00 13.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 21 januari 2019. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 25 januari 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.