Begeleider B Wooninitiatief Amervoorde (28 uur, Amersfoort)

Lijkt het jou uitdagend en leuk om met collegas, bewoners en in nauwe samenwerking met ouders een fijne woonplek te realiseren? Dan zoeken we jou!

Wat ga jij doen

Je komt te werken in een zogenaamd particulier ouderinitiatief Amervoorde in Amersfoort (maart 2018 gestart) waar in de loop van 2019 26 bewoners wonen. Ouders en netwerk spelen een essentiële rol. De diversiteit aan problematiek van de jongeren en de verschillende verantwoordelijkheden maken deze werkplek tot een dynamische werkomgeving.

Jij zorgt, samen met 13 collega's en in directe samenwerking met ouders, dat de bewoners een fijn huis hebben waar zij zich veilig en thuis voelen. Je werkt daarbij volgens het principe 'wat je zelf kunt, dat doe je zelf, wat je kunt leren, ga je leren en bij wat je niet kunt, krijg je ondersteuning'.

 • Je zorgt voor de bevordering van zelfredzaamheid, zelfstandigheid en de verdere ontwikkeling op alle levens gebieden van de jongeren.
 • Je ondersteunt de jongeren bij het wonen in een woonwijk en de deelname aan de samenleving.
 • Voor praktische zaken in de ondersteuning werk je altijd samen met de jongeren en ouders die voor hem/haar belangrijk zijn.
 • Je bent verantwoordelijkheid voor het leveren van input voor het persoonlijk plan en het uitvoeren van de begeleidingslijnen.
 • Je begeleidt bewoners daar waar nodig in de dagelijkse zaken zoals douchen, aankleden, ontbijt, boodschappen doen, koken met bewoners, huishoudelijk ondersteuning, sociale contacten, activiteiten voor ontspanning.

Waar kom je te werken

Woongroep Amervoorde is een particulier wooninitiatief dat door de ouders van een aantal jongeren met een verstandelijke beperking is opgericht met als einddoel een woonvorm met 24-uurs begeleiding voor de jongeren. Er is een eigen stichtingsbestuur. De budgethouders kopen voor de bewoners met hun PGB de zorg en ondersteuning collectief in bij Amerpoort. Amerpoort levert er als het ware professionele begeleiding aan huis. Het complex bestaat uit 26 individuele appartementen op 3 woonlagen. Er is per verdieping een huiskamer. Het is bedoeld voor jongeren met een lichte of matige verstandelijke beperking in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Het complex ligt op loopafstand van het centrum van Amersfoort.

De ouders hebben een doel:

'Wij willen een fijn huis creëren waar onze kinderen zich veilig en thuis kunnen voelen. Een huis waar onze kinderen, eventueel met onze hulp, de regels bepalen en organiseren wat zij nodig hebben om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en leven. Een huis waar ze actief deel uitmaken van de buurt. Een sociale omgeving waar onze kinderen hun eigen bijdrage kunnen leveren aan de samenleving: door er te wonen, te werken, kortom: door erbij te horen. Zo zelfstandig mogelijk waar het kan en goede zorg als het moet.

Wij vragen

 • Je hebt affiniteit voor het werken bij een particulier wooninitiatief.
 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-minimaal niveau 4 (bijvoorbeeld MZ, SPW, SPH).
 • Je hebt relevante en aantoonbare werkervaring met de doelgroep matig tot licht verstandelijk beperkte mensen.
 • Je toont een loyale, flexibele inzetbaarheid in onregelmatige/korte diensten, waaronder ook slaapdiensten.
 • Je hebt een verantwoordelijke, assertieve, kritische en eerlijke houding. Je durft te reflecteren op je eigen denken en handelen en hierin te leren.
 • Het aansluiten, schakelen en omgaan met verschillende bewoners doe je graag.
 • Je hebt inzicht in de verschillende rollen binnen de driehoek. Het kunnen omgaan met dilemma's is een uitdaging.
 • Je bent een netwerker en in staat om verbindingen te leggen en samen te werken met betrokken ouders en ander organisaties.
 • Je zet het particuliere ouderinitiatief op de kaart in Amersfoort, waardoor deelname van de jongeren aan de samenleving optimaal mogelijk wordt.
 • Je hebt een nieuwsgierige, creatieve mentaliteit.
 • Je bent gecertificeerd voor medicatie en epilepsie.

Wij bieden

 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jeltje de Vries, Teamleider Amervoorde op tel. 06 - 41 69 27 54.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 30 september 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider