Begeleider B WoonMere (24-32 uur, Almere)

Zorg jij er als Begeleider bij een particulier wooninitiatief voor dat 16 jong volwassenen met een lichamelijke en/of meervoudige beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen? Lees dan snel verder en reageer!

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider B waar nodig goede zorg en ondersteuning aan 16 jong volwassenen met een lichamelijke en/of meervoudige beperking. De 16 bewoners van particulier wooninitiatief WoonMere wonen zo zelfstandig mogelijk in hun eigen appartement. Je biedt zorg waar nodig en begeleiding waar mogelijk. Je verricht hierbij verpleegtechnische handelingen.

 • Je ondersteunt de bewoners bij het zelfstandig wonen in een woonwijk waar deelname aan de directe samenleving een belangrijk speerpunt is.
 • Je beantwoord vragen en verstrekt informatie aan het (sociale) netwerk van de bewoners.
 • Je houdt in de gaten of de bewoner zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan staat. Daarbij signaleer en observeer je en bespreek je bijzondere situaties met de Begeleider C.
 • Voor praktische zaken over zorg en ondersteuning zoek je de samenwerking met de bewoner en de mensen die voor hem/haar belangrijk zijn.
 • Je levert input voor deze persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je zorgt, samen met de bewoners, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.

De cliënten dagen mij elke dag weer uit. Om oplettend te zijn, out-of-the-box te denken, samen te werken, grenzen te verleggen, grenzen te stellen, alle cliches bij elkaar. Hoe lang ik hier nu ook werk, zij weten het soms toch weer voor elkaar te krijgen dat ik met mijn handen in het haar sta. En dat is oke, dat mag.

Ilona Oskam, Werkt bij Amerpoort als Begeleider

Waar kom je te werken

Je komt te werken bij WoonMere. WoonMere is een particulier wooninitiatief opgezet door de ouders van de bewoners. Sinds 2010 wonen hier 16 jong volwassen bewoners met een lichamelijk en/of meervoudige beperking zo zelfstandig mogelijk. De bewoners van WoonMere zijn divers en uniek in hun samenstelling. Iedere bewoner krijgt de zorg en begeleiding die het beste bij hem/haar past in de ontwikkeling naar zelfstandigheid. Samen dragen ze bij aan het woonplezier in het collectief Woonmere.

WoonMere is een woonomgeving waarin Domotica een belangrijke toegevoegde waarde heeft in het zo zelfstandig mogelijk wonen met een beperking. In WoonMere is het contact met ouders en eigen netwerk van de bewoner zeer belangrijk. Samen met de verzorgers en begeleiders wordt er intensief samengewerkt om een zo zinvol leven te leiden. Het bestuur van WoonMere stimuleert en draagt bij aan actieve participatie van WoonMere in de wijk Almere Poort en binnen Almere in het algemeen.

Het team bestaat uit een diversiteit aan medewerkers, die met elkaar een actieve bijdrage leveren aan de visie en missie van WoonMere. Je komt te werken in een team van verzorgenden, verpleegkundigen en pedagogen. Ieder draagt bij aan het taakvolwassen klimaat binnen het team. Je ontvangt leiding van de meewerkend teamleider.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Wij vragen

 • Je bent een Verpleegkunde of Pedagogisch medewerker in opleiding.
 • Je bent een leergierige beginnende beroepsbeoefenaar of je hebt al ruime ervaring in de zorg.
 • Je wil bijdragen aan begeleiden in zelfstandig wonen.
 • Je wil graag werken in een prettige omgeving waarbij je lichamelijke zorg en begeleiding biedt.
 • Je hebt affiniteit met werken met mensen met een lichamelijke en/of licht meervoudige beperking en weet aansluiting te vinden bij deze doelgroep.
 • Je vindt het geen probleem te werken in een onregelmatig dienstpatroon gedurende 7 dagen per week, inclusief actieve nachtdiensten.
 • Je beschikt over voldoende kennis en vaardigheid in het omgaan met rolstoelen, smartphones en Domotica.
 • Je kan goed samenwerken met bewoners, ouders, netwerk en collega's. Je hebt een bewustzijn op relaties, een invoelend vermogen, integriteit en omgevingsbewustzijn.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals verpleegkundige technische handelingen en trainingen specifiek voor de woonvoorziening zoals Brandmeldinstructie, omgaan met Domotica.
 • Een jaarcontract van 24-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Frans Harms (Teamleider) op tel. 06 - 13 87 67 11.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 4 augustus 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider