Begeleider Bombardonstraat (24 uur, Amersfoort)

Ben jij niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Kan jij de boel goed overzien en ben jij een aanpakker? Dan ben jij degene die ons taakvolwassen team compleet maakt! Samen zorgen we voor een goed leven voor de cliënten op de Bombardonstraat.

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider waar nodig goede zorg en ondersteuning aan in totaal 10 volwassenen met een verstandelijke beperking.

 • Je houdt in de gaten of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan staat. Daarbij signaleer en observeer je en bespreek je bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.
 • Je ondersteunt de cliënten, zodat zij mee kunnen doen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
 • Je levert input voor deze persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je zorgt, samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.
 • Je werkt met een digitale planbord
 • Je weet het overzicht te bewaren, houdt van aanpakken en neemt initiatief.
Als Begeleider bevorder je betrokkenheid en samenwerking met het netwerk van de cliënten. Samen met verwanten, vrijwilligers en buurtbewoners zet je je in om cliënten mee te laten doen in de samenleving en hen het gevoel te geven bij de wijk Zielhorst en stad Amersfoort te horen.

'Mijn passie voor koken kan ik ook in mijn werk kwijt, samen koken en eten verbindt mensen.'

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Bombardonstraat 133-135 dit is een woonlocatie voor volwassenen met een verstandelijke beperking in Amersfoort. Bombardonstraat is te vinden in de wijk Zielhorst in Amersfoort.

Bombardonstraat 133- 35 bestaat uit meerdere aaneengeschakelde woningen die zijn omgebouwd tot een woonhuis. Elke cliënt heeft een eigen slaapkamer.

Op deze locatie wonen 6 cliënten in de leeftijd van 30-50 jaar met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. De begeleiding is gericht op het in stand houden en waar mogelijk verder ontwikkelen van vaardigheden en mogelijkheden van de cliënten. Voor een aantal cliënten is de begeleiding gericht op het ouder worden. Door het bieden van structuur, voorspelbaarheid en duidelijke grenzen ervaren cliënten veiligheid. Binnen de grenzen wordt zelfredzaamheid en het maken van eigen keuzes gestimuleerd. Dagelijks voeren de cliënten lichte huishoudelijke werkzaamheden uit. Iedereen heeft een of meerdere taken.

Door de week is er begeleiding van 15.00 uur tot 10.00 uur de volgende ochtend. In de nacht is een slaapdienst aanwezig. In het weekend is er 24 uurs begeleiding. Het team maakt onderdeel uit en werkt samen met het team van het naastgelegen Bombardonstraat 137.

Bombardonstraat 137 is een woonvorm voor volwassenen in de leeftijd van 30-40 jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking. Dankzij persoonlijke begeleiding kunnen zij zoveel mogelijk zelf vorm en inhoud aan hun leven geven.

Dagelijks voeren de cliënten vrijwel alle huishoudelijke werkzaamheden zelf uit. Iedereen heeft een of meerdere taken. De begeleiding is gericht op de persoonlijke ontwikkeling en groei van de cliënten. En richt zich vooral op de sociaal emotionele ontwikkeling. Hierbij hanteert het team een coachende en reflecterende begeleidingsstijl. Er is begeleiding van 7.00-11.00 uur en van 15.15-22.15 uur. 's Nachts kan er teruggevallen worden op de slaapdienst van Bombardonstraat 133-135.

Je komt terecht in een team dat Taakvolwassen werkt. Het team bestaat uit 9 medewerkers met ieder zijn/ haar eigen kwaliteiten. Ieder teamlid heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Er is 1 coördinerend begeleider. Er wordt nauw samengewerkt met verwanten en het netwerk van cliënten en de cliënten zelf. Werken in de dynamische driehoek is aan de orde van de dag. Cliënten van de Bombardonstraat zullen in het eerste kwartaal van 2020 verhuizen naar een nieuwe locatie op de Operaweg in Amersfoort. Samen met cliënten van de Meerdonk en Etrog. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Samenwerking met de andere teams wordt meer en meer gezocht. Jij bent iemand die deze uitdaging graag aan wil gaan.

Ben je niet bang voor het onbekende? Iemand die niet achterover zit, maar initiatief durft te nemen. Kan jij dingen overzien, oftewel heb jij een helicopterview? Kan jij goed structuur aanbrengen voor onze cliënten en ben je ook nog eens in bezit van een portie humor? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op deze vacature en wie weet kan jij ons team weer compleet maken en voor onze cliënten weer een belangrijke ander zijn.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je vindt het geen probleem te werken in een onregelmatig dienstenpatroon. Slaapdiensten, dagdiensten, korte vroege of late diensten. Er wordt een flexibele inzet gevraagd.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 24 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jeanet Brons (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 57 33 30 76 of mail naar j.brons@amerpoort.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 24 juni 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider