Begeleider C Particulier Wooninitiatief Paladijn (28-32 uur, Almere)

Ben jij een betrokken, enthousiaste en professionele collega? En ben je gemotiveerd om als Begeleider C voor een particulier wooninitiatief te werken met (jong) volwassenen met een matig tot licht verstandelijke beperking? Solliciteer dan snel!

Wat ga jij doen

Je komt als Begeleider C bij Paladijn te werken in een zogenaamd particulier wooninitiatief. Samen met je collega's ga je de 25 bewoners begeleiden met een matig tot licht verstandelijke beperking. Dit doe je samen met het netwerk van de bewoners. De 25 bewoners wonen zo zelfstandig mogelijk in hun eigen appartement, daarnaast kunnen zij gebruik maken van de collectieve ruimtes. Je biedt zorg en begeleiding waar mogelijk. Hierbij houd je het welbevinden van de bewoner in relatie tot de afspraken in het persoonlijk plan nauwlettend in de gaten.

 • Je verleent zorg en biedt begeleiding.
 • Je beantwoordt vragen en verstrekt informatie aan het (sociale) netwerk van de bewoner.
 • Je houdt persoonlijk plannen up-to-date en voert persoonlijk plan besprekingen.
 • Je coördineert werkzaamheden voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie.
 • Je hebt een coachende rol naar je collega's.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden.
Ik werk hier graag, omdat ik een hart heb voor werken met mensen, of ze nu verstandelijk beperkt zijn of niet... Ik vind interactie tussen mensen prachtig om te zien.
Ruurd Leenders | Begeleider bij Amerpoort en daarnaast freelance filmmaker

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Paladijn is een woonvoorziening die is opgezet door de ouders van de bewoners die jij zult begeleiden. Er wonen 25 (jong) volwassen bewoners, met een matig tot licht verstandelijke beperking, in een eigen appartement.

De budgethouders kopen voor de bewoners met hun PGB de zorg en ondersteuning collectief in bij Amerpoort. Paladijn heeft een eigen stichtingsbestuur en zet Amerpoort in voor professionele collectieve - en individuele begeleiding en zorg. Amerpoort levert er als het ware begeleiding aan huis. Ouders en netwerk spelen een essentiëlerol in het leven van de bewoners en de woonvorm.

Het uitgangspunt binnen Paladijn is: Wat je kunt doe je zelf en wat je kunt leren, ga je leren. De onderlinge relatie van bewoners, hun ouders of belangenbehartigers en de begeleiders is hierbij van groot belang. Samen met de begeleiders wordt er intensief samengewerkt. Omdat je te maken hebt met verschillende partijen doen wij een extra beroep op je invoelend vermogen, integriteit en omgevingsbewustzijn. Het leven van de bewoner is het uitgangspunt van de ondersteuning. Aandacht, respect, geduld en betrokkenheid spelen hierin een grote rol.

Het team van Paladijn bestaat uit een diversiteit aan medewerkers, die met elkaar een actieve bijdrage leveren aan de visie en missie van Paladijn. Je komt te werken in een team van diverse begeleiders. Ieder draagt bij aan het taakvolwassen klimaat binnen het team. Je ontvangt leiding van de meewerkend teamleider.

Wij vragen

 • Je hebt HBO denk- en werk-niveau en een afgeronde relevante mbo-opleiding (op minimaal niveau 4).
 • Je hebt affiniteit voor het werken bij een particulier wooninitiatief.
 • Je hebt aantoonbare werk ervaring met de doelgroep matig tot licht verstandelijk beperkte mensen in een soortgelijke functie.
 • Je beschikt over coachende vaardigheden.
 • Je hebt een verantwoordelijke, betrokken, assertieve, kritische en eerlijke houding. Je durft te reflecteren op je eigen denken en handelen en hierin te leren.
 • Je hebt gevoel voor afstand en nabijheid. Inzicht in de verschillende rollen binnen de driehoek, en het kunnen omgaan met dilemma's is een uitdaging.
 • Je hebt een loyale, flexibele en assertieve inzetbaarheid in onregelmatige diensten (diensten variëren van 3 uur tot 8, 5 uur per dienst), waaronder ook slaapdiensten.

Wij bieden

 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.850,- en max. 2.736,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een training Systeemgericht werken, Medicatie, Diabetes en BHV.
 • Werken in een zelfsturend (taakvolwassen) team.

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Ludmilla Fetter-Hissink (Teamleider) op tel. 06 - 10 62 26 69.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Beschrijf in jouw motivatie waarom je graag in een particulier wooninitiatief wilt werken.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 29 januari 2018. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 6. Bij de sollicitatieprocedure zijn ook ouders en bewoners betrokken.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Direct solliciteren

Je hebt nog 11 dagen om te solliciteren