Begeleider C Wooninitiatief Amervoorde (28 uur, Amersfoort)

Lijkt het jou uitdagend en leuk om met collegas, bewoners en in nauwe samenwerking met ouders een fijne woonplek te realiseren? Reageer dan snel!

Wat ga jij doen

Je komt te werken bij wooninitiatief Amervoorde in Amersfoort (maart 2018 gestart) waar in de loop van 2019 26 bewoners wonen. Ouders en netwerk spelen een essentiële rol. De diversiteit aan problematiek van de jongeren en de verschillende verantwoordelijkheden maken deze werkplek tot een dynamische werkomgeving.

Jij zorgt, samen met 14 collega's en in intensieve samenwerking met ouders, dat de bewoners een fijn huis hebben waar zij zich veilig en thuis voelen. Je werkt daarbij volgens het principe 'wat je zelf kunt, dat doe je zelf, wat je kunt leren, ga je leren en bij wat je niet kunt, krijg je uiteraard ondersteuning'.

 • Je zorgt voor de bevordering van zelfredzaamheid, regie en zelfstandigheid en de verdere ontwikkeling op alle levensgebieden van de jongeren.
 • Je ondersteunt de jongeren bij het wonen in een woonwijk en de deelname aan de samenleving.
 • Voor praktische zaken in de ondersteuning werk je altijd samen met de jongeren en ouders/netwerk die voor hem/haar belangrijk zijn.
 • Je bent verantwoordelijk voor het schrijven van het persoonlijk plan en het uitzetten van de begeleidingslijnen samen met het team van 13 collega's.
 • Je begeleidt en coacht bewoners daar waar nodig in de dagelijkse zaken, zoals douchen, aankleden, ontbijt, boodschappen doen, koken met bewoners, huishoudelijk ondersteuning, sociale contacten en activiteiten voor ontspanning.

Waar kom je te werken

Woongroep Amervoorde is een particulier wooninitiatief dat door de ouders van een aantal jongeren met een verstandelijke beperking is opgericht Het is een woonvorm met 24-uurs begeleiding voor jongeren met een matige tot licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 20-35 jaar. Het complex bestaat uit 26 individuele appartementen die door de bewoners gehuurd worden. Er zijn 3 woonlagen en per laag een huiskamer. Het complex ligt op loopafstand van het centrum van Amersfoort. Er is een eigen stichtingsbestuur. De budgethouders kopen voor de bewoners met een PBG de zorg en ondersteuning collectief in bij Amerpoort. Amerpoort levert als het ware professionele begeleiding aan huis.

De ouders hebben een doel:

'Wij willen een fijn huis creëren waar onze kinderen zich veilig en thuis kunnen voelen. Een huis waar onze kinderen, eventueel met onze hulp, de regels bepalen en organiseren wat zij nodig hebben om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en leven. Een huis waar ze actief deel uitmaken van de buurt. Een sociale omgeving waar onze kinderen hun eigen bijdrage kunnen leveren aan de samenleving: door er te wonen, te werken, kortom: door erbij te horen. Zo zelfstandig mogelijk waar het kan en goede zorg als het moet.'

Kijk voor meer informatie op: www.woongroepamervoorde.nl

Wij vragen

 • Je hebt affiniteit met het werken bij een particulier wooninitiatief.
 • Je beschikt over een relevante afgeronde mbo- (minimaal niveau 4) of hbo-opleiding (bijvoorbeeld SPH, SPW of MMZ); Je beschikt tevens over hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt relevante en aantoonbare werkervaring met de doelgroep matig tot licht verstandelijk beperkte mensen.
 • Je bent loyaal en flexibel inzetbaar in onregelmatige diensten, waaronder ook slaapdiensten.
 • Je hebt een verantwoordelijke, assertieve, kritische en eerlijke houding. Je durft te reflecteren op je eigen denken en handelen en hierin te leren.
 • Het aansluiten, veel schakelen en omgaan met verschillende bewoners doe je graag.
 • Je beschikt over inzicht in de verschillende rollen in samenwerking met ouders, bewoners en team binnen het wooninitiatief en je kunt omgaan met dilemma's.
 • Je hebt een nieuwsgierige, creatieve en actieve mentaliteit.
 • Je bent gecertificeerd en bekend met medicatie en epilepsie.

Wij bieden

 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.898,- en max. €2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jeltje de Vries (Teamleider Amervoorde) op tel. 06 - 41 69 27 54 of met Maaike Fennema (Clustermanager) op tel. 06 - 83 89 34 31

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 30 september 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider