Begeleider Costa Ricadreef (28-32 uur, Utrecht)

Ben jij die Begeleider, die kan begeleiden met je handen op je rug en ruime ervaring heeft met cliënten met een licht verstandelijke beperking? Breng jij diversiteit met je mee binnen dit team? Ga de uitdaging aan en solliciteer!

Wat ga jij doen

Je begeleidt als Begeleider met de spreekwoordelijke handen op je rug. Je gaat ervan uit dat de 18 ouder wordende mondige cliënten met een lichte of matige verstandelijke beperking over mogelijkheden beschikken. Indien nodig, neem jij ook zaken van de cliënt over. De groep cliënten zorgt voor veel dynamiek, waardoor een werkdag nooit hetzelfde is. Jij gaat deze uitdaging graag aan!

Je zorgt niet vóór de cliënten, maar je zorgt dat de cliënten zo zelfstandig mogelijk door het leven kunnen gaan. Je vindt het vanzelfsprekend dat teamleden naar elkaar luisteren en van elkaar leren. En dat je oprecht belangstelling hebt voor cliënten, verwanten en elkaar.

Samen met de cliënt en verwant ga je in gesprek over onder andere relaties aangaan en onderhouden, hoe verdriet te verwerken, het regelen van zinvolle daginvulling, het leren omgaan met de beperking, zoeken naar groeimomenten, ouder worden en niet te vergeten plezier hebben in het leven.

 • Je onderhoudt (samen met je collega's) de contacten met verwanten, vrijwilligers en andere organisaties in de buurt.
 • Je werkt samen met verschillende disciplines en verwanten waar de cliënt ondersteuning van krijgt.
 • Met (eventuele) ondersteuning van de coördinerend begeleider schrijf je persoonlijke plannen voor de cliënten die je begeleidt.
 • Binnen het team heb je een signalerende en observerende functie waarbij je bijzondere situaties registreert en bespreekt met de coördinerend begeleider en/of gedragsdeskundige.
 • Net als je collega's ben je mede verantwoordelijk voor de uitvoering van organisatorische taken binnen het taakvolwassen team. Je hebt hierin meerdere aandachtsgebieden, zoals roosteren of de financiën.
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.

Door omstandigheden werk je soms alleen. Je bent ook dan in staat om adequaat te blijven handelen.

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Costa Ricadreef in Utrecht. Dankzij de ondersteuning van jou en je collega's kunnen hier 18 mensen met een licht verstandelijke beperking zo zelfstandig mogelijk wonen in de omgeving van een regulier verzorgingshuis. Costa Ricadreef is te vinden in Woonzorgcentrum 't Huis aan de Vecht in Utrecht.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als flexibele kracht binnen de teams heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om vanuit een objectief perspectief een deel te leveren aan het teamproces.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante mbo-opleiding (minimaal niveau 4) afgerond.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het begeleiden van cliënten met een licht verstandelijke beperking.
 • Je vindt het geen probleem te werken in een onregelmatig werkrooster, inclusief werken tijdens feestdagen. Er worden géén slaapdiensten op deze locatie gedraaid.
 • Je kunt methodisch, accuraat en planmatig werken om zo de juiste zorg te leveren.
 • Je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen.
 • Je beschikt over een goed relativerings- en reflectievermogen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non- verbaal als schriftelijk.
 • Initiatief tonen en assertief zijn, is een belangrijk onderdeel van het werk.
 • Het kunnen werken onder tijdsdruk is een vereiste.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.800,- en max. 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met locatie Costa Ricadreef op tel. 06 - 53 75 97 48.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 3 juni 2019. De eerste gesprekken kunnen plaatsvinden gedurende de looptijd van deze vacature.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider