Begeleider Dagbesteding Meridiaan (24 uur, Baarn)

Vind jij het leuk om een nieuwe dagbestedingsgroep op te zetten? Ben jij iemand die alleen of in teamverband goed kan werken? Lees dan verder en reageer!

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Je komt te werken op een nieuw op te zetten dagbestedingsgroep op de Noorderkroon. Op deze groep komen 3 cliënten te zitten. Samen met 3 á 4 collegas ga je deze groep opzetten. Je gaat deze locatie zelfstandig draaien en onderling wisselen jullie dit af. Naast dat je komt te werken op deze locatie, ga je wisselende diensten draaien op dagbesteding Meridiaan. Dit is een gemengde dagbestedingsgroep, variërend in leeftijd van 23 tot 65 jaar. Er is sprake van enige gedragsproblematiek (moeilijk verstaanbaar gedrag) bij een aantal cliënten. Door de mate van beperking is het contact voornamelijk op de begeleiding gericht. De communicatie verloopt zowel verbaal, als non-verbaal. Indien nodig wordt er met ondersteunende communicatie gewerkt.

Uitgangspunt van de dagbesteding is dat alle cliënten recht hebben op ontwikkelingsgerichte activiteiten die iets toevoegen aan de mogelijkheden van de cliënt (uitdagend, prikkelend en leerzaam). Wel wordt er steeds gekeken wat de individuele cliënt kan en aankan. Het eigen individuele programma ligt naast het groepsprogramma. De activiteiten die ondernomen worden, zijn belevings- en ontwikkelingsgericht, zoals koken en bakken, film kijken, huifkar rijden, snoezelen, creatieve activiteiten (thema-gericht), borrelen en puzzelen. Daarnaast worden veel bewegingsactiviteiten gedaan, zoals zwemmen, wandelen, paardrijden, fietsen, sport en spel.

Het samenwerken met collegas gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wat mag je doen

 • Je gaat meewerken aan het opzetten van de nieuwe groep en bedenkt passende activiteiten.
 • Je werkt samen met verwanten/het sociale netwerk van de cliënt, andere teams, vrijwilligers en collega's van de woningen en clustermanager. Samenwerken met de woning kan ook betekenen dat je met deze collega'sop de woning samenwerkt (opstartdiensten). Daarnaast kunnen begeleiders van wonen ook meewerken op de dagbestedingslocatie.
 • Je levert input voor deze persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.

Hoe waarderen wij jou

 • Een jaarcontract van 24 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van max.€ 2675,- op basis van 36 uur FWG 35 en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Werken in een zelfsturend (taakvolwassen) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals Coachend coördinerend begeleiden en Intervisie.

Wat breng jij mee

 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding in de richting van Zorg, bijvoorbeeld MMZ (minimaal niveau 4).
 • Je hebt aantoonbare relevante werkervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking.
 • Je hebt affiniteit met werken met mensen met ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblematiek en met het werken op een dagbestedingslocatie.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, als non-verbaal en schriftelijk.
 • Je bent voldoende flexibel inzetbaar.

Nog vragen of direct solliciteren?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Fiola Mast (clustermanager) op 06-13529352


De sluitingsdatum van de vacature is 27-01-2020

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider