Begeleider Demetrius (16-24 uur, Bosch en Duin)

Bied jij professionele en warme begeleiding aan 12 (jong)volwassenen met uiteenlopende beperkingen?

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Demetrius is een locatie gevestigd in een prachtige oude voormalige villa in de bosrijke omgeving van Bosch en Duin. Dit is een thuis voor 12 (jong)volwassenen (in de leeftijd van 20 tot 38 jaar) met uiteenlopende beperkingen.

Voor deze bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking is het perspectief dat zij lange tijd in het huis zullen wonen. Meerdere bewoners vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag. De meeste bewoners gaan naar dagbesteding op locaties binnen Christophorus. 2 van de bewoners krijgen dagbesteding op de woning zelf.

De variatie aan problematiek bij de bewoners maakt het werken voor jou inhoudelijk interessant.

De cliënten dagen mij elke dag weer uit. Om oplettend te zijn, out-of-the-box te denken, samen te werken, grenzen te verleggen, grenzen te stellen, alle cliches bij elkaar. Hoe lang ik hier nu ook werk, zij weten het soms toch weer voor elkaar te krijgen dat ik met mijn handen in het haar sta. En dat is oke, dat mag.

Ilona Oskam, Werkt bij Amerpoort als Begeleider

Wat mag je doen

De bewoners zijn verdeeld over 2 verdiepingen. Op de eerste verdieping ligt de nadruk op individuele begeleiding, voornamelijk vanwege autisme wat bij veel bewoners voorkomt. Zij zijn gevoelig voor (geluids-)prikkels van huisgenomen. Je verdeelt je tijd over de 1-op-1 momenten die de bewoners nodig hebben. Eén van hen ontvangt Meerzorg.

Op de tweede verdieping kan er bij de bewoners spanning ontstaan, waardoor agressie kan voorkomen. Je bent daarom gericht op het tijdig signaleren van spanning en probeer je door tijdig in te springen escalatie te voorkomen. Agressie gericht op jou als Begeleider komt sporadisch voor. Ook hier hebben een aantal bewoners autisme, maar hier is meer sprake van begeleiding in de groep.

Op Demetrius is er doorgaans een harmonieuze sfeer. Jij zorgt er als Begeleider voor dat de bewoners goed gedijen. Je hebt samen met je collega's oog voor de leeftijdsfase waarin de bewoners zitten en richt je de begeleiding op het bieden van een fijn thuis en kijk je ook naar de mogelijkheden van de bewoners.

Demetrius is onderdeel van Christophorus, waar zorg wordt geboden volgens de antroposofische visie. Kennis van de antroposofie is een pré, maar geen vereiste.

 • Je houdt in de gaten of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan staat. Daarbij signaleer en observeer je en bespreek je bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.
 • Je ondersteunt de cliënten, zodat zij mee kunnen doen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
 • Je levert input voor deze persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van onze visie op begeleiding aan volwassenen met een verstandelijke beperking.

En breng jij de vaardigheden mee om binnen een taakvolwassen team te werken aan organisatorische taken en persoonlijke plannen?

Hoe waarderen wij jou

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 16-24 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Je kan ook worden ingezet op vergelijkbare woon- en dagbestedingslocaties.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!
 • De mogelijkheid om met een pendelbus bij de zorginstellingen in Bosch en Duin te komen.

Wat breng jij mee

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring of je hebt relevante stage-ervaring.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je werkt in een onregelmatig dienstenpatroon, inclusief slaap- en weekenddiensten.

Nog vragen of direct solliciteren?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Ilse Hennink, of Imre Nieuwenweg (Coördinerend Begeleiders) op tel. 030 - 693 53 10.

Reageren op deze vacature kan tot en met woensdag 18 december 2019. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider