Begeleider Erabel (32 uur, Bosch en Duin)

Weet jij op creatieve wijze en met inlevingsvermogen aan te sluiten op de (zorg)vraag van de jongeren? Heb jij een stevige basis, zelfinzicht en maatschappelijke kennis? Bied structuur en warmte die zij nodig hebben om overzicht te houden in hun dag?

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider op locatie Erabel vanuit een antroposofische visie 24-uurs zorg en begeleiding aan 9 jongeren (waarvan 1 logee) in de leeftijd van 13-18 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Deze jongeren vertonen ook moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Dit moeilijk verstaanbaar gedrag uiten de jongeren internaliserend, maar kan soms ook naar buiten gericht zijn. Hun gedrag kan veroorzaakt worden door een verstoorde hechting of door autisme. Jouw begeleiding is gericht op het stimuleren van hun mogelijkheden en wordt uitgevoerd op basis van het zorgplan. Je draagt bij aan een goede leefsfeer. Je bent duidelijk in je communicatie naar het team en de jongeren toe. Jij zorgt ervoor dat de jongeren structuur en veiligheid ervaren.

 • Je wordt persoonlijk begeleider van één of twee jongeren, hierbij heb je geregeld contact met het netwerk van de jongeren.
 • Je bent een actieve en harde werker, durft initiatief te nemen en door te pakken, je levert een actieve bijdrage in het team en neemt je verantwoordelijkheden.
 • Je observeert en je kunt in groepsverband de-escalerend te werk gaan.
 • Je bent geïnteresseerd naar de vraag achter het gedrag van de jongeren.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, onderhoud, roosteren of de financiën).

'Wat ik het mooist vind aan mijn baan is werken met gevoel en beweging. Niets is een trucje.'

Waar kom je te werken

Erabel is een grote woning in Bosch en Duin in een bosrijke omgeving. Voor de komende periode staat er een verhuizing in de agenda! Het team en de jongeren gaat straks een mooi nieuwbouwpand in Bosch en Duin bewonen. Draag jij hieraan je steentje bij?

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

Bij Erabel gaat het om jongeren die op verschillende wijzen kwetsbaar zijn, ze uiten dit veelal internaliserend, maar soms ook fors naar buiten gericht. Sociaal emotioneel, functioneren de jongeren op een jong niveau.

Jij bent een begeleider die zich staande kan houden tussen de jongeren, waarbij sprake is van complexe problematiek en disharmonische ontwikkelingsprofielen.

Verder beschik je over het volgende:

 • Een afgeronde mbo-opleiding op minimaal niveau 3 op het gebied van zorg of begeleiding.
 • Relevante werkervaring met jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Bij voorkeur heb je ook kennis en ervaring met hechtingsstoornissen en autisme.
 • De bereidheid om kennis te nemen van de antroposofie en wil je die identiteit voor Erabel mede vormgeven.
 • Een stevige persoonlijkheid, weet waar je grenzen liggen en je bent opgewassen tegen (verbale en fysieke) agressie, hierin blijf jij neutraal.
 • Flexibiliteit, en je vindt het geen probleem te werken in een onregelmatig dienstenpatroon inclusief slaapdiensten.

Wij bieden

 • Werken in een bosrijke omgeving.
 • Een jaarcontract van 32 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden;
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met José van de Klift-Kamphorst (Clustermanager) op tel. 06 - 20 65 43 06 of met Yvonne Winters (Coördinerend Begeleider Erabel) op tel. 06 - 20 21 65 94.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 24 juni 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider