Begeleider Vijverlaan 19 (28-32 uur, Baarn)

Leg jij als Begeleider het accent op het bieden van een veilige leefomgeving en creëer jij een balans tussen prikkels en rust? Lees dan snel verder en reageer!

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Je komt te werken op locatie Vijverlaan 19. Er wonen 7 EVMB cliënten. Onze cliënten communiceren non-verbaal, waardoor je tijd nodig hebt om ze echt te leren kennen en te leren 'lezen'. Er wordt gewerkt met een geautomatiseerd zorgplanprogramma. Je komt terecht in een stabiel team, waarin de afgelopen jaren weinig wisseling heeft plaats gevonden en waar een open sfeer heerst.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Je werkt samen met collega's in een taakvolwassen team (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Onze cliënten communiceren voornamelijk non-verbaal, maar wanneer je hen leert kennen is hun communicatie erg sterk en kleurrijk, het is een uitdaging, maar je krijgt er veel voor terug!

Lisette, Begeleider op een woonlocatie in Baarn

Wat mag je doen

Jij biedt als Begeleider goede zorg en ondersteuning aan zeven ouder wordende cliënten met een ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (EVMB). De cliënten hebben naast een ernstige verstandelijke beperking, ook lichamelijke beperkingen en hebben daardoor intensieve verzorging en begeleiding nodig. De cliënten zijn allemaal mobiel. Jij ziet het als uitdaging om deze cliënten beter te leren begrijpen, bijvoorbeeld door het aflezen van hun mimiek of hun lichaamstaal.

 • Samen met je collega's zorg je voor een goed leven voor de cliënten.
 • Je houdt in de gaten of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan staat. Daarbij signaleer en observeer je en bespreek je bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.
 • Je levert mondelinge en schriftelijke input voor het persoonlijke plan van cliënten aan de Coördinerend begeleider.
 • Je beantwoordt vragen en verstrekt informatie aan het (sociale) netwerk van de cliënt.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je doet mee aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.

Hoe waarderen wij jou

 • Een leuke baan met een doelgroep waar je veel van terug krijgt als je daar voor open staat en een samenwerking met een fijn, stabiel team.
 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals EHBE (eerste hulp bij epilepsie), medicatietrainingen, e.d.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Je kan ook worden ingezet op vergelijkbare woon- en dagbestedingslocaties.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Wat breng jij mee

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld VIG of MMZ
 • Je hebt ruime werkervaring met de EVMB-doelgroep.
 • Je bent je ervan bewust dat het werken met deze doelgroep lichamelijk zwaar kan zijn.
 • Je hebt kennis van het LACCS werken of bent bereid je daarin te verdiepen. LACCS is een methodiek om cliënten te begrijpen en begeleiden.
 • De werktijden zijn onregelmatig, tussen 07.00 en 22.00 uur. Er is geen sprake van nachtdiensten of slaapdiensten (hiervoor is een speciale nachtdienst aanwezig).
 • Wij werken samen met dagbesteding, indien nodig ben je bereid om diensten op de aan ons gekoppelde dagbestedingsgroep te werken.

Nog vragen of direct solliciteren?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Chris Israël (Clustermanager) op tel 035 - 647 55 00.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 2 december 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider