Begeleider Franciscus (0-28 uur, Bosch en Duin)

Wordt jij de nieuwe begeleider van deze antroposofische locatie? Werk jij graag met kinderen, ben jij sterk in communiceren en kun jij structuur bieden? Vind jij zelfsturing maar al te interessant? Lees dan verder!

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider bij Franciscus zorg aan 7 kinderen/jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. De kinderen/jongeren wonen niet meer thuis vanwege uitlopende redenen; van rechtelijke machtigingen tot moeilijk verstaanbaar gedrag. Op Franciscus zijn kinderen in eerste instantie kinderen, daarnaast spelen er problematieken als hechting, autisme spectrum stoornis, gedragsproblematiek en systeemproblematiek. Er zijn onder andere kinderen met Meerzorg trajecten die extra begeleiding ontvangen. Op Franciscus is regelmatig fysieke en verbale agressie. Je wordt getraind, zodat je weet hoe je hier mee om kan gaan.

 • Je vervult als begeleider één of meerdere persoonlijk begeleiderschappen.
 • Je biedt vanuit een antroposofische visie begeleiding aan kinderen/jongeren met uiteenlopende zorgbehoeften.
 • Je onderhoudt intensief contact met ouders/verzorgers van de kinderen.
 • Je houdt je staande tussen de 'altijd-voor-verrassingen zorgende' doelgroep kinderen.
 • Je draagt proactief bij aan de ontwikkeling naar een taakvolwassen team.

'Mijn passie voor teamsport neem ik mee in mijn werk omdat we hier samenwerken aan een goed leven voor de cliënt.'

Waar kom je te werken

Franciscus biedt kinderen een veilige en beschermde leefomgeving in een sfeervolle, huiselijke villa in Bosch en Duin. Er zijn 2 huiskamers, waar de kinderen ook in kleinere groepjes samen kunnen zijn. Er wonen 7 kinderen/jongeren van verschillende niveaus tussen de 10 en 15 jaar en er zijn 2 logees. Er wordt cliëntvolgend cyclisch gewerkt en gekeken waar de kinderen/jongeren zich verder kunnen ontwikkelen.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 3/4 op het gebied zorg of begeleiding.
 • Je hebt relevante kennis en werkervaring met kinderen met een verstandelijke beperking en met hechtingsproblematiek en/of autisme verwante stoornissen.
 • Je bent bereid om kennis te nemen van de antroposofie en wil die identiteit voor Franciscus mee vormgeven.
 • Je hebt of bent bereid om kennis te nemen van het systemisch werken en denken.
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid, weet waar je grenzen liggen en bent opgewassen tegen (verbale en fysieke) agressie.
 • Bezit van een rijbewijs B is een pré.
 • Je vindt het geen probleem om met name in het weekend diensten te draaien.

Wij bieden

 • Een uitdagende werksetting met veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als professional.
 • Een jaarcontract van 0-28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Je kan ook worden ingezet op vergelijkbare woon- en dagbestedingslocaties.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring wordt je aangenomen als Begeleider of als Assistent Begeleider:
  • Als Begeleider met een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Als Assistent Begeleider met een salaris van min. €1.707,- en max. €2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Robin van den Brink (Coördinerend Begeleider) op tel. 030 - 693 53 80 of per e-mail op ro.vandenbrink@amerpoort.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 26 augustus 2019. De eerste sollicitatiegesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider