Begeleider Hoenderberg (24 uur, Amersfoort)

Gezelligheid is troef, maar dat is soms ook hard werken met de ouder wordende cliënten met dementie. Zij hebben veel zorg, verpleging en begeleiding nodig. Ook leven ze zoveel mogelijk een gewoon, fijn leven. Ook een potje sjoelen hoort daarbij.

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider ondersteuning en zorg aan 12 ouderen met een meervoudige verstandelijke beperking. De bijzondere en leuke bewoners met hun uiteenlopende zorgvragen maken van de Hoenderberg een uitdagende werkplek. Als Begeleider zorg je dat de rust, veiligheid en structuur geborgd blijven door het overzicht te houden en goed samen te werken met collega's. Je bent als Begeleider de leidraad door de dag heen.

Dit doe je niet alleen, maar samen met een gemotiveerd en enthousiast team!

Wat wordt er van je verwacht?

 • Dat je een bijdrage levert aan een goed leven voor de cliënten.
 • Het beantwoorden of hulp bieden bij zorgvragen vanuit de cliënt.
 • Bevindingen signaleren en het rapporteren in het cliëntsysteem Plancare.
 • Het up-to-date houden van het zorgplan van de cliënt.
 • Het zorgplan bespreken met verwanten en zo nodig andere disciplines.
 • Het verrichten van verpleegtechnische handelingen en het geven van medicatie.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om.
 • Je denkt niet in problemen maar in oplossingen. Je ziet ze als een uitdaging.

Bekijk hoe het is om te werken op een verpleegzorg locatie.

Waar kom je te werken

Hoenderberg 21 & 23 is een geschakelde woning midden in de Amersfoortse wijk Vathorst. We zitten aan een hofje met een andere woning, een regulier verpleeghuis en dagbesteding. Daar zijn de cliënten overdag. Als ze weer thuis zijn, bieden we ze veel rust en ontspanning. Ze zijn toch een dagje ouder. De band met de buurt is goed. We doen mee met Burendag en er werken hier vrijwilligers uit de wijk. Verder doen we veel samen met verwanten.

Het team is nog in opbouw, er zijn veel wisselingen geweest. We zijn ook een Leerhuis, er zijn hier altijd stagiaires van MBO Amersfoort. Allemaal zijn we harde werkers en betrokken mensen. We vinden het fijn om te leren hoe we de cliënten het best kunnen ondersteunen. We letten daarbij vooral op comfort en rust. We luisteren muziek of gaan tekenen. Of we sjoelen een potje. Het werk is soms best een uitdaging, maar de sfeer is altijd gemoedelijk. Hoe maak jij het gezellig?

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ, SPW of VIG.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met het verrichten van verpleegtechnische handelingen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Het dienstenpatroon is onregelmatig. Er wordt van je verwacht dat je je hier flexibel in opstelt. Ondanks dit gegeven is alles bespreekbaar! Je hoeft geen nacht- of slaapdiensten te draaien, hiervoor is een aparte nachtdienst aanwezig.

Wij bieden

 • Werken met een bijzondere doelgroep en een leuk team!
 • Ruimte om mee te groeien in een team dat zich wil ontwikkelen.
 • Een jaarcontract van 24 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren (in overleg wordt gekeken voor hoeveel uur je een contract krijgt).
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!
Mail bij vragen over de mogelijkheden wat dienstenpatroon, uren, flexibiliteit en inzet betreft, gerust naar Anneke Zeggelaar a.zeggelaar@amerpoort.nl.

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je t/m 22 augustus contact opnemen met Anja Steenkamp (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 82 19 66 56 en na 22 augustus net Dirma Brasser (Planner) via d.brasser@amerpoort.nl

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 16 september 2019. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider